Haringhapjes met Tortilla
Ingredienten:
3 gefileerde haringen
1 klein tomaatje
1 klein uitje
1/2 zak (ca. 18 stuks) tortillachips
50 g veldsla
6 eetlepels zure room
een paar takjes koriander of peterselie
1 klein tomaatje
1 klein uitje
1/2 zak (ca. 18 stuks) tortillachips
50 g veldsla
6 eetlepels zure room
een paar takjes koriander of peterselie
Bereiden:
Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes.
Halveer het tomaatje, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Pel en snipper het uitje.
Beleg de tortillachips met wat veldsla
Doe hierop een stukje haring, een theelepeltje zure room, wat reepjes tomaat, wat uisnippertjes en een toefje peterselie.
Halveer het tomaatje, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Pel en snipper het uitje.
Beleg de tortillachips met wat veldsla
Doe hierop een stukje haring, een theelepeltje zure room, wat reepjes tomaat, wat uisnippertjes en een toefje peterselie.
TIP:De haring kan worden vervangen door tonijn of zalm uit blik, garnalen of krab.
Wijnadvies:
Côtes de Provence Rosé, een droge rosé-wijn.
Côtes de Provence Rosé, een droge rosé-wijn.
Bron: Internet
0 reacties:
Een reactie posten