RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Zalmtartaar


Tartaar van gerookte en rauwe Zalm met Avocado en Komkommer


Ingrediënten

200 g verse zalmfilet (zonder vel)
200 g gerookte zalm (bij voorkeur niet in plakjes)
2 lenteuitjes
1/2 komkommer
1/2 rijpe avocado
1 takje verse dragon
10 g verse bieslook
1/2 limoen
1 bakje tuinkers
peper & zout

Bereiding

Probeer dit gerecht zoveel mogelijk ‘à la minute’ te bereiden.
Het kost weinig tijd. De versheid van de ingrediënten bepalen de kwaliteit van een smakelijke tartaar.
De avocado en de verse kruiden kunnen verkleuren en dat is niet appetijtelijk.
In de verse zalmfilet mogen geen graten meer achterblijven. Controleer dit even.
Graatjes kan je verwijderen met een pincet.
Een zalmtartaar moet mooi roze zijn.
Snij daarom het grijzige randje van de zalm.
Gebruik daarvoor een scherp keukenmes.
Snij de filet doormidden, zodat je twee dikke plakken zalm krijgt.
Snij deze helften vervolgens eerst in repen van zo’n centimeter breed, en vervolgens in fijne blokjes.
Bewaar een deel van de structuur van de vis, zodat het geen zalmpuree wordt.
Doe precies hetzelfde met het stuk gerookte zalm.
Doe deze stukjes gerookte zalm in een mengschaal, samen met de verse zalm.
Snij de avocado middendoor en verwijder de dikke pit
Schil de vrucht en verdeel ze in kwarten.
Snij elk kwartje avocado in dunne plakjes en vervolgens in blokjes.
Let op, dit is een delicate vrucht, zeker als ze mooi rijp is.
Voeg de avocadostukjes bij de zalm.
Verwijder het buitenste blad van de lenteuitjes en snipper ze in hele fijne ringen.
Hak de ringen vervolgens nog wat fijner. (Te grote stukken lenteui zijn niet smakelijk in deze tartaar.)
Schil de komkommer met een dunschiller
Snij de vrucht in de lengte in kwarten
Verwijder de vochtige zaadlijsten van de vrucht en snij het vruchtvlees in piepkleine stukjes.
Snipper de bieslook en de blaadjes dragon zeer fijn.
Voeg ze toe aan de andere versneden ingrediënten.
Voeg wat peper van de molen toe.
Wacht even met het zout, want de gerookte zalm is van nature zout van smaak.
Rol de limoen even over je werkblad, terwijl je de vrucht aandrukt
Zo zal het sap er makkelijker uitgeperst kunnen worden.
Halveer de limoen en voeg het sap toe aan de zalmmengsel
Meng alles met de nodige voorzichtigheid.
Doe het met liefde!
Proef en bepaal of je extra limoensap, peper en/of zout nodig hebt.
Voor wat pit komt er een beetje tuinkers bij.
Knip en spoel de tuinkers, en laat ze uitlekken.
voor het serveren:
Verhit een grillpan op een hoog vuur.
Neem de tijd om de pan gloeiend heet te laten worden.
Plaats een dresseerring op het bord en vul deze met de zalmtartaar.
Druk het mengsel voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel.
Neem de dresseerring voorzichtig weg en leg een toefje tuinkers op de portie tartaar.
Druppel een beetje notenolie en een zuinige hoeveelheid balsamico-azijn over het torentje.

TIP:

Bedruppel een paar doorgesneden pittahbroodjes met beetje notenolie
Rooster ze dan in een hete grilpan
Geef ze in stukjes bij de zalmtartaar

Bron: Jeroen (Dagelijkse Kost)

1 reacties:

liscuyt@telenet.be zei

ik dit dit gerecht gemaakt als hoofdgerecht voor twee personen en is absoluut voor herhaling vatbaar. Gemakkelijk, gezond en heerlijk

Een reactie posten