Dubbelgebakken Geitenkaas Souffle`s
Deze heerlijke souffleetjes passen echt op een feestelijke tafel
Lekker met rode kool en cranberries....
Ingredienten:
200 ml volle melk
1 laurierblaadje
2 takjes tijm (de blaadjes)
1/2 ui
Nootmuskaat (vers geraspt)
30 gram boter (+1 eetlepel extra (gesmolten)
3 eetlepels broodkruim (geroosterd tot goudbruin)
25 gram bloem
1/4 theelepel mosterdpoeder
75 gram parmezaanse kaas (geraspt)
2 grote eieren (gesplitst)
150 ml slagroom
100 gram geitenkaas
Bereiden:
Doe de melk in een pan
Voeg de laurier, tijmblaadjes, ui en nootmuskaat toe
Zet op laag vuur en breng langzaam tegen de kook
Haal van het vuut en zet opzij.
Vet de vormpjes voor de souffle`s in met boter
Doe broodkruim in de vormpjes, klop de teveel kruim er weer uit.
Verwarm de oven op 180 graden celsius.
Smelt 30 gram boter in een pannetje
Voeg de bloem toe en roer een paar minuten tot je een bal krijgt
Voeg de mosterd toe, roer good door.
Doe de melk door een zeef en voeg langzaam bij het bloemmengsel op half laag vuur en blijf roeren.
Laat ca 3 a 4 minuten pruttelen tot het mengsel dik is
Haal van het vuur en voeg de parmezaanse kaas toe
Voeg zout en peper toe naar smaak
Doe het mengsel in een kom en laat 5 minuten afkoelen
Klop dan 1 voor 1 de eidooiers toe
Klop in een andere schone kom de eiwitten stijf
Schep dit voorzichtig met een metalen lepel door het mengsel van de bloem eieren
Probeer zoveel mogelijk lucht in het mengsel te houden
Vul de vormpjes voor 2/3 met het souffle mengsel
Zet de vormpjes in een ovenschaal en giet kokend water in de schaal rond de vormpjes
Zet in de oven en bak voor 20 a 25 minuten tot ze gerezen zijn en goudbruin
Haal uit de oven en haal de vormpjes uit het water en zet ze opzij om af te koelen.
Ze zullen inzakken (geen paniek)
Als ze zijn afgekoeld , haal dan voorzichtig een mes langs de rand en stort de souffeetjes in een ovenschotel.
De schaal moet groot genoeg zijn om de soufflee`s de ruimte te geven zodat ze elkaar niet raken
Verwarm de oven voor op 180 graden
Mix de room met zout en peper, wat tijmblaadjes en vers geraspte nootmuskaat
Giet dit over de soufflee`s.
Snij de geitenkaas in vieren en leg een plak op elk souffleetje
Draai met de pepermolen wat peper erover
Bak voor 15 a 18 minuten in de oven tot de soufflee`s goed heet zijn en de kaas gaat kleuren.
Zet ze nog even onder de gril als je ze bruiner wil hebben
Serveer met je favoriete groente.
0 reacties:
Een reactie posten