Gevulde Zalm
Wil je met de feestdagen eens van de kalkoen, eend of gourmetten af
En iets heel iets anders serveren?
Dit is dan een ideaal gerecht
Je kunt het een dag van tevoren voorbereiden en dat scheelt
Ingredienten:
2 eetlepels extra virgin olijfolie
2 hele zijdes zalm met vel eraan
1 venkel (schoongemaakt , kern eruit en de venkelblaadjes eraf.
In dunne schijfjes (zet die even opzij)
1 rode ui (dun gesneden)
15 gram verse dille
15 gram dragon
1 eetlepel venkelzaadjes
1 a 2 citroenen (dun gesneden)
3 eetlepels witte wijn
6 preitjes (schoongemaakt en in ringetjes)
2 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels honing
1 eetlepel witte wijn azijn
Voor de Vinaigrette:
3 sjalotjes (fijn gesnipperd)
3 eetlepels witte wijnazijn
1 rode grapefruit (gepeld en grof gehakt
1 citroen (gepeld en grof gehakt
2 eetlepels verse dragon (fijn gehakt)
4 eetlepels extra virgin olijfolie
1 theelepel korianderzaadjes (fijn gehakt)
Bereiden:
Bekleed een bakplaat met folie en smeer in met 1 eetlepel olijfolie
Leg een stuk zalm met de velkant naar beneden op de bakplaat
Neem stukken keukentouw en leg dat onder de zalm
Beleg de bovenkant met venkel, uien en kruiden
Leg het andere stuk zalm erboven op, vel naar boven.
Knoop de touwtjes dicht ( zoals een rollade)
Wrijf de gekneusde venkelzaadjes, kruiden en 1 eetlepel olijfolie over vel van de de zalm
Schuif de citroenschijfjes onder de touwtjes samen met de venlelblaadjes
**Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Maak de vinaigrette
Doe de sjalotjes en de azijn in een kom
Laat 5 minuten staan.
Voeg de andere ingredienten toe
Breng op smaak en mix goed door
Giet de wijn bij de zalm op het bakblik en dek af met folie
Rooster in de oven voor 30 minuten
Haal de folie eraf en zet nog voor 20 minuten in de oven.
Stoom de prei ca. 5 a 8 minuten en doe ze in een kom
Mix de mosterd, honing en witte wijn in een kom
Giet dit over de prei
Druppel de vinaigrette over de zalm en serveer deze met de prei
TIP:
Je kan de vis een dag van tevoren voorbereiden tot en met de citroen en venkelblaadjes
Dek dan af en zet koel weg in de koelkast.
Ga de volgende dag verder vanaf **met het recept
Bron: Real Food
0 reacties:
Een reactie posten