Selderij Hazelnoot Truffel Soep
Soep is altijd lekker en bij een etentje is het nog feestelijk ook.
Maar je wil dan wel iets anders dan groente...tomaten...of kippensoep
Deze soep is echt yummie en niet moeilijk te maken.
Echt een kersterig soepje...
Ingredienten:
1 eetlepel olijfolie
klein bosje tijm
2 laurierblaadjes
1 ui (fijn gesnipperd)
1 dikke knoflookteen (fijn gehakt)
1 selderijknol (ca 1 kilo geschild en fijn gesneden)
200 gram aardappel (fijn gesneden)
100 ml room
1 liter groentebouillon
50 gram blanke hazelnoten (geroosterd en fijn gehakt)
1 eetlepel truffelolie + extra om over de soep te druppelen)
Bereiden:
Maak de olie heet in een grote pan
Bind de laurierblaadjes met de tijm met een stukje keukentouw aan elkaar
Doe dit bundeltje met de uien en een snufje zout bij de olie in de pan
Kook voor ca 10 minuten tot de uien zacht maar niet bruin zijn
Roer de knoflook erdoor en laat dit 1 minuutje pruttelen
Doe de selderijknol en de aardappelen erbij
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook
Laat ca 30 minuten sudderen tot de selderijknol en de aardappel gaar zijn
Haal de kruiden eruit
Haal de soep van het vuur en roer de room erdoor
En mix de soep tot een gladde soep
Roer er een 1/2 eetlepel truffelolie door...
Proef of er nog meer truffelolie of peper of zout bij moet.
Serveer de soep heet en strooi er hazelnoot over en druppel nog wat truffelolie op.
TIP:
Truffelolie kan nog wel eens verschillen in de smaaksterkte
Giet daarom niet gelijk alles door de soep
Begin met een 1/2 eetlepel.
Bron: BBC Good Food
1 reacties:
deze lijkt mij heerlijk, staat al genoteerd om te maken
Een reactie posten