Bekend Kaasplankje
Heerlijk bij de borrel
Wie lust dit nu niet?
Lekker met Stokbrood, Boerenbrood en Druiven
Omschrijving
Een eenvoudig maar smakelijk kaasplankje met drie kazen die totaal verschillend zijn.
Een toegankelijke Franse roombrie met een mild-romige smaak.
Eveneens uit Frankrijk de fromages de Chaumes die behoort tot de gewassen korstkazen met een geurige korst en een vol aromatische smaak.
De bekende Deense blauwaderkaas Danablu met een pittige ziltige smaak maakt het plankje compleet.
Ingredienten
Roombrie
Aromatisch....Romig...Mild...
Een populaire variant op de klassieke brie soorten.
Door het pasteuriseren van de melk en het toevoegen van een vleugje room heeft deze kaas een zacht, vriendelijk karakter.
Heerlijk op een toastje, op brood of natuurlijk als onderdeel van een kaasplateau.
Chaumes
Aromatisch......Romig......Mild
Deze zachte specialiteit uit het Zuiden van Frankrijk heeft een stevige, iets plakkerige korst met daaronder een heerlijk zacht zuivel met een volle, aromatische smaak.
Danablu
Pikant .....Ziltig...... Robuust ......Romig
Deze Deense blauwaderkaas heeft een intense romigheid en een zeer pikant, uitgesproken karakter. Perfect voor op een kaasplateau, maar ook als smeltkaas voor diverse culinaire toepassingen.
Let op!
Serveer de kaas op kamertemperatuur.
Bron: kaas.nl
0 reacties:
Een reactie posten