Krab Salade Sushi Bowl met Garnalen en Avocado
Ingredienten
2 kleine avocados of 1 grote avocado
Zwarte en witte sesamzaadjes (geroosterd)
1 cup ongekookte witte of sushi rijst
1 theelepel rijstazijn
snufje suiker
Krab Salade
200 gram krab of surimi
1/4 cup mayonaise
1 theelepel zoete chilisaus
1 theelepel sriracha saus
1 theelepel rijstazijn
1/4 cup knapperige panko
Garnalen met Honing
250 gram grote garnalen (gepeld en darmkanaal eruit)
1 eetlepel honing
1 eetlepel soya saus
Komkommersla
1/2 cup edamameboontjes (uit de diepvries en ontdooid)
1 middelgrote komkommer (in spiraal gesneden)
2 bosuitjes
1 theelepel zoete chili saus
1 theelepel rijstazijn
1 theelepel sesamolie
Wasabimayonaise
1/4 cup +1 eetlepel mayonaise
1/2 eetlepel wasabipasta
1 theelepel rijstazijn
2 theelepels honing
Bereiden:
Kook de rijst een dag van tevoren
Was de rijst en spoel ze schoon in een zeef
Doe in een kleine steelpan met 3 cups water
Breng aan de kook
Als het water kookt zet het vuur dan laag
En laat de rijst in 15 a 20 minuten gaar koken en het vocht verdampt is
Doe er een theelepel rijstazijn en snufje suiker bij en roer door
Zet afgedekt in de koelkast.
Krabsalade
Doe de krab of surimisticks in een keukenmachine en gebruik de pulsknop om er stukjes van te maken
Doe in een kom en voeg mayonaise, zoete chilisaus, srirachasaus en rijstazijn toe
Hussel alles goed doorelkaar
Zet in de koelkast
Doe er voor het serveren de crispy panko door
Doe hiervoor 1 eetlepel olie in een koekenpan en laat de pan heet worden
Voeg de panko toe en hussel het door
Bak de panko goudbruin terwijl je roert (ca 1 minuut)
Laat afkoelen op een bord en hussel door de krabsalade voor je het serveert
Honing Garnalen
Doe de garnalen in een kom en doe de honing en soyasaus erdoor
Hussel goed door zodat alles goed gemengd is
Komkommersla
Maak met een spiralizer mooie slierten van de komkommer
Heb je geen spiralizer, snij dan de komkommer heel dun in julienne
Doe in een kom met de edamame boontjes en gesneden bosuitjes
Voeg de kruiden toe en hussel goed door
Zet opzij.
Wasabi Mayonaise
Klop in een kleine kom de mayonaise, wasabipasta, rijstazijn en honing
tot een zachte saus.
Nu gaan we de bowls opmaken.......
Verdeel de koude rijst over 2 kommen of schaaltjes
Doe dit ook met de komkommer, krabsalade (doe nu de panko door de krabsalade), garnalen en avocado schijfjes...
Maak van alles mooie hoopjes in de kommen
Bedruip het met wasabi mayonaise en sesamzaadjes
Nu is het alleen nog lekker opeten......
Bron: Jawnsicooked
0 reacties:
Een reactie posten