Oliebollen Cake
Deze oliebollencake is super lekker en heel erg simpel om te maken!
Je hebt maar een paar ingredienten nodig en binnen een mum van tijd staat deze oliebollencake op tafel.
Een alternatief voor oliebollen bakken
Geen vette keuken die gelijk gesopt moet worden......
En het ruikt naar oliebollen bakken
*Je kunt de vulling zelf naar eigen keus bepalen
(cranberries, ananas, stukjes banaan) rol ze wel eerst door de bloem
Net als de appels in het recept,*
Zet de appelstukjes en de rozijnen een paar uur in de rum
Rol ze daarna door de bloem en voeg ze toe aan het beslag zoals in het recept staat
Ingredienten:
1 pak oliebollenmix
water
1 appel
bloem
1 tl kaneel
evt. rozijnen
Bereiden:
Maak de oliebollenmix volgens de bereidingswijze op het pak.
Schil vervolgens de appel en verwijder het klokhuis.
Snijd de appel in kleine stukjes.
Haal de stukjes appel door de bloem.
Meng de stukjes appel met kaneel en de oliebollenmix.
Voeg eventueel nog rozijnen toe aan het beslag.
Leg een schone theedoek over de kom.
Laat het beslag ongeveer 45 minuten rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schep het beslag in een ingevette cakevorm.
Bak de oliebollencake ongeveer 25 minuten in de oven.
Serveer de oliebollencake met poedersuiker.
0 reacties:
Een reactie posten