Gevulde Portobello`s met Geitenkaas
Op Anja`s Blog vond ik dit heerlijke gerechtje
Ik ben gek op geitenkaas....
Maar zoek jemeer naar een ander soort kaas.....
Onderaan dit recept staan nog tips voor een alternatief
Ingrediënten
Voor 2 personen
2 portobello’s
1 lente-uitje *
handje noten (hazelnoten, paranoten en cashewnoten)
4-6 zongedroogde tomaatjes op olie
2 plakjes verse geitenkaas
2 tl honing
enkele takjes tijm
peper en zout
olijfolie
evt. 75 gram gemengde (baby) sla
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Veeg de portobello’s schoon als dat nodig is.
Spoel vooral niet met water want dat wordt meteen geabsorbeerd waardoor ze aan smaak verliezen.
Ik gebruik meestal een vochtig doekje.
Snijd het witte en lichtgroene deel van het lente-uitje fijn.
Hak de noten, snijd de tomaatjes fijn.
Ris de tijmblaadjes van de takjes. Heb je jonge tijm, dan kun je ze in hun geheel toevoegen.
Verwijder de steeltjes van de portobello’s met een mesje en hak fijn.
Meng alles, breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de portobello’s ook met zout en peper en verdeel de vulling erover.
Leg op elke portobello een plakje geitenkaas en druppel er een theelepel honing over.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat, leg de portobello’s erop en druppel er een beetje olie over.
Bak in het midden van de oven in 20-30 minuten gaar. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de portobello’s.
Serveer de portobello’s op een bedje sla en met vers brood. Maar natuurlijk ook lekker als vleesvervanger bij de maaltijd.
* Het lente-uitje kun je natuurlijk ook vervangen door een klein of half fijngesnipperd uitje.
Bak dit wel even tot het zacht is in een koekenpan, anders wordt het misschien niet helemaal gaar.
VARIATIETIP:
Houd je niet zo van geitenkaas, dan kun je deze ook vervangen door bijvoorbeeld een zachte smeltkaas zoals een kruidenkaas of mozzarella eventueel met een lepeltje rode pesto.
Liever vegan, dan kun je een zachte kaas gebruiken zonder dierlijk stremsel.
Of maak wat meer vulling en voeg hier een beetje knoflook uit de knijper aan toe.
Bron: Anja`s Foodblog
De foto`s zijn van Anja`s Foodblog
0 reacties:
Een reactie posten