Bijzonder Kerst Kaasplankje
Omschrijving
Kerst is natuurlijk bij uitstek de tijd om indruk te maken met een smaakvol kaasplateau!
De Taleggio is een unieke kaas met een romige structuur en een smaak die neigt naar paddenstoelen.
Manchego is bekend om de ongeëvenaarde nootachtige smaak terwijl het geitenkaasje Besace du Berger een intens zuiver toegankelijk karakter heeft.
De meer uitgesproken kazen op dit plateau zijn de krachtige Zwitserse Gruyère en de heerlijk pikante Brabants Blauw uit pure Hollandse geitenmelk.
Let op!
Serveer de kaas op kamertemperatuur
Ingredienten
Basace du Berger
Mild...
Besace du Berger is een zachte Franse geitenkaas, uit de Dordogne.
Hij is in as gerijpt om de rijke smaakeigenschappen van de melk optimaal te behouden.
Zwitserse Gruyère
Ziltig....Nootachtig.....Pikant
De originele Gruyère is een van de bekendste kazen ter wereld.
Kenmerkend zijn het heerlijk romige mondgevoel en de unieke, kruidig pikante smaak.
Een perfecte smeltkaas voor bijvoorbeeld een fondue of op een tosti, maar ook zeer geschikt als dessertkaas....
Manchego
Ziltig........Nootachtig........Kruidig
Dit is bekendste en meest geproduceerde kaas in Spanje.
Hij wordt gemaakt van schapenmelk en komt uit de Zuidelijke provincie La Mancha. De smaak is heerlijk zuiver en verrassend nootachtig.
Galbani Taleggio
Aromatisch......Romig......Nootachtig
De korst van de Galbani Taleggio uit Lombardije is een beetje plakkerig en ziet er vervaarlijk uit.
Onder die korst zit echter een verrassend romig zuivel met een unieke, verfijnde smaak met nuances van hooi en paddenstoelen.
Deze kaas kan worden geserveerd met fruit, olijven of gegeten worden met brood. Het kan gebruikt worden in gelijke mate gegratineerde op geroosterd brood of gebakken gerechten
Brabants Blauwe Geitenkaas
Zuiver Pikant....
Hollandse blauwaderkaas, gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk.
Heerlijk pikant van smaak en perfect op een kaasplankje of verwerkt in een salade.
Bron: Kaas.nl
0 reacties:
Een reactie posten