Fazant met Mandarijnen en Linzenkroketjes
Ingredienten:
4 fazanten
10 mandarijnen
250 gram rode linzen
6 eetlepels rodebessenconfituur
2 eidooiers
6 eetlepels paneermeel
2 eetlepels bloem
350 ml rode wijn
500 ml kippenbouillon
olijfolie
handje bladpeterselie
peper
zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180° C.
Kook de linzen gaar in de kippenbouillon,
laat ze afkoelen en meng er de bloem, 3 eetlepels paneermeel, de eidooiers en de peterselie door.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vorm kroketjes van de linzenpuree en haal ze door het paneermeel.
Zet ze zolang in de koelkast.
Kruid de fazanten rijkelijk met peper en zout en leg ze in een ovenschaal.
Bedruip met olijfolie.
Halveer de mandarijnen en vul elke fazant met 2 helften.
Bak de fazanten een halfuur in de voorverwarmde oven.
4Haal de fazanten uit de oven en bestrijk ze met bessenconfituur.
Giet er de rode wijn bij.
Gril de resterende halve mandarijnen in een grillpan en leg ze bij de fazanten in de schaal.
Zet de schaal nog 15 minuten in de oven tot de fazanten mooi goudbruin zijn.
Bak de linzenkroketten krokant in olijfolie.
Serveer de fazanten met de linzenkroketten en de gegrilde mandarijnen.
Serveer de jus apart.
Bron: Libelle
0 reacties:
Een reactie posten