Reebiefstuk met Wildjus van Port en Sinaasappel
Ingrediënten
4 ree biefstuk
Olijfolie
25 gr roomboter
1 teen knoflook, fijn gehakt
15 mini sjalotten, gehalveerd (grootte van een zilveruitje) of 5 grotere sjalotten in vieren.
150 ml wild fond
5 takjes tijm
50 ml vers sinaasappelsap
3 repen dunne sinaasappelschil (zonder het wit, dat is bitter)
50 ml port
1 plak ontbijtkoek
Grof peper en zout
Bereiden:
Biefstuk bakken
Laat de ree biefstuk in 1 à 2 uur goed op kamertemperatuur komen.
Dep droog met wat keukenpapier.
Verhit een koekenpan met 2 el olijfolie.
Schroei beide zijden van de biefstuk in 10 seconden goed dicht.
Zet het vuur wat lager, voeg een klont roomboter toe en bestrooi de biefstukken met grof zout en peper.
Bak de biefstukken in ca. 6 minuten (afhankelijk van de dikte) medium-rare.
Blijven bewegen en regelmatig keren.
Leg op een bord en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat rusten.
Saus maken
Voeg aan het bakvet de sjalotten, knoflook, fond, tijm, port, sinaasappelsap- en schil toe.
Kook in tot de helft. Haal de tijm en sinaasappelschillen eruit.
Verkruimel een plak ontbijtkoek, roer goed door, zet het vuur uit en blijf roeren tot de ontbijtkoek is opgelost in de jus.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Snijd de biefstuk eventueel in plakken en serveer met de saus.
0 reacties:
Een reactie posten