Wild Gehaktballen
Ingredienten:
500 gram wildgehakt, ( hert en wild zwijn )
1 ei
5 eetlepels panko of paneermeel
1 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel cayennepeper
3 theelepels Worcestershiresauce
olie en boter om in te bakken
350 - 400 ml wildfond
Bereiden:
Doe het gehakt in een kom en meng het met de panko, het ei, de tijm, de cayennepeper en de Worcestershiresauce.
Meng alles goed door elkaar, verdeel het in mengsel in vier porties en draai daar vier gehaktballen van.
Let er op dat er geen ‘naadjes’ meer in de wildgehaktballen zitten.
Leg de gehaktballen op een bord en zet dat voor een half uur in de koelkast om ze op te laten stijven.
Verhit in een braadpan een flinke klont boter en een scheutje olie.
Bak de wildgehaktballen rondom bruin aan.
Als het te hard gaat zet dan het vuur wat lager.
Voeg dan voorzichtig de wildfond toe, en sudder de gehaktballen op een laag vuurtje in een half uurtje gaar.
Draai ze af en toe even om met een vleestang.
Serveer de gehaktballen bijvoorbeeld bij een zuurkoolstamppot.
Bron: Lekkertafelen
0 reacties:
Een reactie posten