Hazenrug met Vijgen en Appeltjes
Ingredienten:
2 hazenruggen (ontbeend)
6 appelen
12 verse vijgen
citroensap
1 borrelglaasje cognac
1 dl room
boter
1 eetlepel griessuiker
peper
zout
Bereiden:
Halveer de vijgen.
Schil de appeltjes en snij ze in partjes.
Braad de hazenruggen rondom aan in een noot boter.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Schenk er 1/2 kopje water bij.
Dek af en laat 30 tot 35 minuten garen op een zacht vuur.
Bak de appeltjes kort aan beide kanten in een nootje boter.
Leg er de vijgen bij.
Bestrooi met suiker, bedruip met citroensap.
Laat nog heel even verder bakken.
Neem de hazenruggen uit de pan, giet het braadvocht weg.
Blus de pan met de cognac en de room.
Laat kort koken.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Schik het vlees met het fruit en de saus op voorverwarmde borden.
Lekker met amandelkroketjes.
Bron: Libelle
0 reacties:
Een reactie posten