Portobelle met Patrijs
Ingredienten:
2 patrijzen
80 gram wilde rijst
4 portobello's (grote)
1/2 granaatappel
1 sjalot
1 knofloo teentje
1 eetlepelrozemarijn (naaldjes)
1 eetlepel peterselie (gehakt)
1 eetlepel gehakt bieslook1
1/2 koffielepel verse tijm
120 ml room
1 kippenbouillonblokje
1/2 theelepel cayennepeper
2 eetlepels boter
olijfolie
peper en zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Wrijf de patrijs in met de boter en kruid met de tijm, de cayennepeper, peper en zout.
Leg de patrijs in een ovenschotel en gaar 35 minuten in de oven.
Laat de patrijs afkoelen, pluk het vlees en trek het in fijne repen.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg het kippenbouillonblokje toe aan het kookwater.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Verwijder de stelen van de portobello’s en snij de stelen fijn.
Fruit eerst de sjalot en de knoflook aan in wat olijfolie en voeg de gesneden champignonstelen toe.
Haal de pitjes uit de granaatappel.
Meng de rijst, de patrijsreepjes, de granaatappelpitjes en de room onder de champignonsteeltjes.
Voeg de verse kruiden toe. Kruid met peper en zout.
Bron Libelle
0 reacties:
Een reactie posten