Klassieke Hazenbout
Ingredienten:
4 hazenbouten
2 eetlepels boter
1 ui in halve ringen
2 wortelen in schijfjes
200 gram gerookt spek in repen
250 gram champignons
2 eetlepels boem
1 fles rode wijn
3 blaadjes laurier
3 takjes tijm
6 jeneverbessen
6 peperbollen
2 kruidnagels
Bereiden:
Verwarm de oven tot 170 graden.
Smelt de boter in een grote pan.
Kruid de hazenbouten met peper en zout en schroei ze aan alle kanten dicht in de boter.
Haal de bouten uit de pan.
Stoof de ui, wortelen en spek in het vet waarin de haas is gebakken.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Stoof ze met de groenten en het spek.
Strooi de bloem over de groenten en leg de haas opnieuw in de pan.
Giet er de rode wijn bij.
Doe de laurier, tijm, jeneverbessen, peperbollen en kruidnagels erbij.
Voeg er tot slot de aalbessenjam aan toe en breng alles aan de kook.
Zet een deksel op de pan en zet die 3 uur in de voorverwarmde oven.
Voeg een half uur voor de haas klaar is de zilveruitjes erbij.
Bron: Veluws Wild
0 reacties:
Een reactie posten