Cranberrie Rozijnenbrood
Een ander dan anders heerlijk rozijnenbrood
Door de honing en cranberry's.
Door de honing en cranberry's.
Ingredienten
500 gram meel voor witbrood
45 ml. vloeibare honing
30 gram gesmolten of vloeibare boter
2,5 gram zout
1 zakje 1 zakje gedroogde gist van 7 gr.
75 gram gedroogde cranberry’s
75 gram rozijnen
Eventueel klein beetje boter voor invetten vorm
45 ml. vloeibare honing
30 gram gesmolten of vloeibare boter
2,5 gram zout
1 zakje 1 zakje gedroogde gist van 7 gr.
75 gram gedroogde cranberry’s
75 gram rozijnen
Eventueel klein beetje boter voor invetten vorm
Bereiding
Doe de cranberry’s en rozijnen in een schaaltje met lauw water om te weken,
anders halen ze veel water uit het deeg en wordt het brood droog.
Dat is niet zo lekker.
Stop de overige ingrediënten in de vorm van de broodbakmachine, eerst de vloeibare dingen en dan de rest er boven op.
Zet de machine aan op het deegprogramma.
Laat de Cranberry’s en rozijnen uitlekken en dep ze een beetje droog met een stuk keukenrol.
Voeg de Cranberry’s en rozijnen toe bij het eerste piepsignaal van de broodbakmachine.
(is misschien per merk verschillend, kijk dan van te voren even in de handleiding).
Verwarm de oven voor op 200 graden ( of gasstand 6)
Wanneer het deeg gekneed en gerezen is en het programma is klaar, haal het deeg dan uit de vorm,
kneed het nog even lichtjes door op een met meel bestoven aanrechtblad.
Maak er een dikke rechthoekige lap van, net zo lang als de bakvorm, rol het op en leg het deeg in de vorm.
Plaats de vorm op een rooster in het midden van de oven.
En bak het brood in ca. 25 a 30 min. goudbruin.
Brood uit de vorm halen en laten afkoelen op een rooster.
Doe de cranberry’s en rozijnen in een schaaltje met lauw water om te weken,
anders halen ze veel water uit het deeg en wordt het brood droog.
Dat is niet zo lekker.
Stop de overige ingrediënten in de vorm van de broodbakmachine, eerst de vloeibare dingen en dan de rest er boven op.
Zet de machine aan op het deegprogramma.
Laat de Cranberry’s en rozijnen uitlekken en dep ze een beetje droog met een stuk keukenrol.
Voeg de Cranberry’s en rozijnen toe bij het eerste piepsignaal van de broodbakmachine.
(is misschien per merk verschillend, kijk dan van te voren even in de handleiding).
Verwarm de oven voor op 200 graden ( of gasstand 6)
Wanneer het deeg gekneed en gerezen is en het programma is klaar, haal het deeg dan uit de vorm,
kneed het nog even lichtjes door op een met meel bestoven aanrechtblad.
Maak er een dikke rechthoekige lap van, net zo lang als de bakvorm, rol het op en leg het deeg in de vorm.
Plaats de vorm op een rooster in het midden van de oven.
En bak het brood in ca. 25 a 30 min. goudbruin.
Brood uit de vorm halen en laten afkoelen op een rooster.
Smullen maar!
Tip
Verder heb je nodig: (broodbak- of andere kneedmachine, of gewoon handmatig kneden)
Metalen, langwerpige broodvorm voor in de oven, cakevorm kan eventueel ook!
Metalen, langwerpige broodvorm voor in de oven, cakevorm kan eventueel ook!
Tip Vullen met spijs of er walnoten aan toevoegenis ook heel erg lekker!
0 reacties:
Een reactie posten