Hertensate met Perzik-Yoghurtdip
Ingredienten:
400 g Nieuw-Zeelands hertenvlees, uit de rug of van de bout
2 cm verse gember2 teentjes knoflook
2 eetlepel hoisinsaus
1 theelepel ketjap manis (dikvloeibare, zoete sojasaus)
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel sesamolie
3 el arachideolie
Extra:
18 bamboespiesen, olie om te bakken,
4 papadums (gekruide linzenpannenkoeken)
Bereiding:
Bamboespiesen in water laten weken.
Hertenvlees in lange, dunne repen snijden en in golfjes op de spiesen steken. Gember en knoflook schillen, klein hakken.
Met de overige ingrediƫnten mengen tot een marinade.
Vleesspiesen daarin minstens 30 minuten laten trekken
Hertenvleesspiesen uit de marinade nemen, eventjes laten uitdruppen.
In hete olie bakken en met de overige marinade bestrijken.
Het vlees mag niet helemaal doorbraden zijn.
Perzikdip
Ingredienten:
3 perziken
1 handvol koriandergeraspte schil van 1 limoen
200 gram natuuryoghurt
sap van 2 limoenen,
Bereiding:
Perziken ontvellen, de pit er uithalen en in acht snijden.
2 perziken met korianderlimoenrasp en yoghurt fijn pureren.
Op smaak brengen met limoensap.
Dip in 4 schaaltjes doen, koud wegzetten.
Kruidenrijst
Ingredienten:
1 kop geur- of jasmijnrijst
1/2 tl geraspte gember3 citroenenbladeren
1 el sesamolie
2 koppen water, zout
Bereiding:
Rijst wassen en laten afdruppen. Gember en citroenbladeren in sesamolie aanbakken tot ze geuren.
Er de rijst onder roeren.
Water opgieten, laten opkoken en zout toevoegen.
Rijst afgedekt in de oven bij 160°C in 20-30 minuten laten garen.
Citroenbladeren verwijderen).
Papadums (kant en klaar gekocht)
Bereiding voor papadumnestjes:
Olie in een pan verhitten.
Papadums daarin elk ca. 20 seconden bakken.Meteen uit de pan nemen en de zachte pannenkoeken over de onderkant van kleine schaaltjes of over glazen vouwen.
Serveer de gekruide rijst in de papadum nestjes
~ ~ ~ ~ ~
0 reacties:
Een reactie posten