RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Hertensate met Perzik-Yoghurtdip

Hertensate met Perzik-Yoghurtdip

Ingredienten:
400 g Nieuw-Zeelands hertenvlees, uit de rug of van de bout
2 cm verse gember
2 teentjes knoflook
2 eetlepel hoisinsaus
1 theelepel ketjap manis (dikvloeibare, zoete sojasaus)
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel sesamolie
3 el arachideolie

Extra:
18 bamboespiesen, olie om te bakken,
 4 papadums (gekruide linzenpannenkoeken)

Bereiding:
Bamboespiesen in water laten weken.
Hertenvlees in lange, dunne repen snijden en in golfjes op de spiesen steken.
Gember en knoflook schillen, klein hakken.
Met de overige ingrediƫnten mengen tot een marinade.
Vleesspiesen daarin minstens 30 minuten laten trekken
Hertenvleesspiesen uit de marinade nemen, eventjes laten uitdruppen.
In hete olie bakken en met de overige marinade bestrijken.
Het vlees mag niet helemaal doorbraden zijn.

Perzikdip
Ingredienten:
3 perziken
1 handvol koriander
geraspte schil van 1 limoen
200 gram natuuryoghurt
sap van 2 limoenen,

Bereiding:
Perziken ontvellen, de pit er uithalen en in acht snijden.
2 perziken met koriander
limoenrasp en yoghurt fijn pureren.
Op smaak brengen met limoensap.
Dip in 4 schaaltjes doen, koud wegzetten.

Kruidenrijst
Ingredienten:
1 kop geur- of jasmijnrijst
1/2 tl geraspte gember
3 citroenenbladeren
1 el sesamolie
2 koppen water, zout

Bereiding:
Rijst wassen en laten afdruppen.
Gember en citroenbladeren in sesamolie aanbakken tot ze geuren.
Er de rijst onder roeren.
Water opgieten, laten opkoken en zout toevoegen.
Rijst afgedekt in de oven bij 160°C in 20-30 minuten laten garen.
Citroenbladeren verwijderen).

Papadums (kant en klaar gekocht)

Bereiding voor papadumnestjes:
Olie in een pan verhitten.
Papadums daarin elk ca. 20 seconden bakken.
Meteen uit de pan nemen en de zachte pannenkoeken over de onderkant van kleine schaaltjes of over glazen vouwen.
Serveer de gekruide rijst in de papadum nestjes


Photobucket

~ ~ ~ ~ ~

0 reacties:

Een reactie posten