RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Dundee Cake

Dundee Cake
Dundee Cake is echt Schots (scottisch)
Oorspronkelijk veel met kerst gemaakt
Maar ook op andere tijden een heerlijke cake


Ingredienten
100 gr krenten
100 gr rozijnen
1/2 dl cognac
125 gr gepelde amandelen, waarvan 50 9 gehakt
250 gr gemengd gedroogd fruit: zoals vijgen, oranjesnippers, ontpitte dadels en bigarreaux, fijngesneden
275 gr bloem
mespunt zout
1 tl gemalen kaneel
225 gr + 2 el boter of margarine
225 gr lichte basterdsuiker
geraspte schil van 1 citroen
4 eieren
extra nodig: ronde (spring) vorm van 20 cm , bakpapier, (bruin pakpapier)

Voorbereiden:
krenten en rozijnen met cognac aan de kook brengen en met deksel op pan laten afkoelen.
Daarna laten uitlekken (cognac opvangen).
Vorm met boter invetten, bodem en wand met dubbele laag bakpapier bekleden zo, dat papier 10 cm boven vorm uitsteekt.
Papier invetten.
Om vorm dubbele laag bruin pak papier of bakpapier wikkelen en vastbinden.
Oven voorverwarmen op 170°C

Beslag:
krenten, rozijnen, amandelen en gedroogd fruit mengen.
Bloem, zout en kaneel zeven. 225 g boter met suiker en citroenschil piekig kloppen.
Eieren er één voor één doorkloppen.
Bloem er in delen door spatelen, daarna fruitnotenmengsel erdoor scheppen.
In vorm overdoen, gladstrijken en met bolle kant van lepel in midden een holte maken, zodat beslag gelijkmatig kan uitrijzen.
Amandelen in bovenkant van cake drukken.
Cake in midden van oven ± 2 uur bakken.
Als cake na ± 1½ uur bruin genoeg is, bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
 Cake in vorm laten afkoelen.
Op rooster storten, bovenkant regelmatig inprikken en cognac erover lepelen.
Cake in bakpapier wikkelen en in afgesloten blik of trommel smaken minstens 1 week laten intrekken.
Bereiding: ± 2½ uur
Wachten: minstens 1 week


0 reacties:

Een reactie posten