Kippelever mousse
Ingredients
1 pond kippenlever
1/2 pond plus 4 eetlepels boter (gesmolten)
1 ei
2 theelepel zout
snufje nootmuskaat
snufje all spice
snufje kruidnagel
snufje kaneel
snufje versgemalen peper
2 theelepels cognac
1 baguette (in plakjes en getoast)
Bereiding:Verwarm de oven voor op 165 graden
Boter 4 ramekins in met de 4 eetlepels gesmolten boter
Doe de kippelevers, ei, zout, peper en kruiden en de cognac in de foodprocessor
Maal ze ca 20 sec. of tot alles goed gemengd is
Laat de processor draaien en giet de 1/2 pond gesmolten boter erbij
Mix alles goed tesamen
Vul de ramekins met dit mengsel voor 3/4
Zet de ramekins in een ovenschaal
Vul de schaal tot halverwege de ramekins met water
Bak voor 30 minuten in de oven
Laat de mousse goed afkoelen
Zet ze tot gebruik in de koeling
Serveer ze zo in de ramekins op een bord met baquette toast
0 reacties:
Een reactie posten