RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Buche de Noel (boomstam)


Bûche de Noël

Ingrediënten

2 perssinaasappels
2 eetlepels geraspte sinaasappelschil
3 eetlepels rum of cognac
1 liter slagroom
4 eetlepels suiker
1 rol volkoren biscuitjes (circa 20 stuks)
cacaopoeder

Bereiding:

Pers de sinaasappels uit.
Doe het sap in een kom.
Laat de sinaasappelrasp een uur in het sap weken.
Schep de schilletjes eruit en leg ze in rum of cognac.
Zet een langwerpige platte schaal klaar.
Klop de helft van de slagroom met de helft van de suiker stijf.
Doop elk koekje heel kort in het sinaasappelsap.
Zorg dat de koekjes heel blijven.
Besmeer één kant met een dunne laag slagroom.
Plak hier een even in het sap gedoopt koekje, eveneens aan één kant met slagroom
gesmeerd met de onbesmeerde kant tegen aan.
Maak 2 of 3 stapeltjes.
Ga zo door tot alle koekjes zijn verwerkt.
Leg de stapeltjes horizontaal op een schaal en druk de verschillende stapeltjes tegen elkaar aan.
Er ontstaat nu een ‘boomstam’ van koek.
Klop de rest van de slagroom met de overgebleven suiker stijf.
Besmeer de boomstam met behulp van een paletmes of een breed mes rondom met de slagroom.
Zet de boomstam afgedekt met folie in de koelkast.
Bestrooi hem vlak voor het opdienen met sinaasappelrasp en een beetje cacaopoeder.
Garneer de boomstam eventueel met decoratiechocola.
Snijd de rol aan tafel met een scherp mes in stukken.

Tips:

Van dit gerecht kunnen ook éénpersoons boomstammetjes worden gemaakt.
Verdeel het aantal biscuitjes in vieren of zessen en volg de aanwijzingen in het recept.

0 reacties:

Een reactie posten