Gevulde eieren
Gevulde eitjes smaken altijd:
Gewoon als hapje of als onderdeel van een koud buffet
Met verschillende vullingen is het eitje ook iedere keer een verrassing
Bereiding
Basisrecept.
Prik een gaatje in de bolle kant van het ei
Zet de eieren op met koud waterBeweeg de eerste 2 minuten de eieren zodat de dooiers mooi in het midden komen
Laat 10 minuten koken
Pellen en halveren en de dooiers eruit halen.
Eigeel fijnprakken met mayonaise.
De ingredienten toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Koud wegzetten.
Vullingen:
50 gr.gepureerde tonijn door eimengsel mengen en met een plakjes olijf garneren.
Met ansjovis:
4 fijngehakte ansjovisfilets met 1 eetlepel kappertjes door het eimengsel doen.Garneer met een opgerolde stukje ansjovis.
50 gr.grofgehakte garnalen door eimengsel en mengen met 1 theelepel dille en een beetje citroensap.
Met een garnaal garneren.
Met rauwe ham:
50 gr.fijngehakte ham en 1 eetlepel gesnipperde bieslook door het eimengsel doen.
Met aspergepunten garneren.
Versier het met een reepje tomaat.
Met kruiden:
2 eetlepels gehakte kruiden (Peterselie,bieslook,basilicum,kervel)1 eetlepel zeer fijngesneden sjalotje en wat mosterd door het eimengsel mengen.
Versier het met kervel
1 eetlepel geraspte kaas en een eetlepel ontvelde en fijngesneden tomaat met eimengsel mengen.
Garneer met basilicum.
Met gerookte forel:
50 gr.gerookte forel fijnprakken en door het eimengsel mengen.Garneer met peterselie.
50 gr.gerookte zalm fijnsnijden en samen met citroensap en dille bij het eimengsel doen.
Garneer met tuinkers.
Met kaviaar of zalmeitjes:
Het basisrecept in het ei spuiten en garneren met kaviaar of zalmeitjes.
0 reacties:
Een reactie posten