Cranberry granita met gember en kaneel
Ingredienten
200 ml appelsap
4 kaneelstokjes
1 potje cranberrycompote
1 eetl. gembersnippers op siroop (bakgember)
scheutje lemon-lime frisdrank,
prosecco, rosé of witte wijn
4 cocktail- of champagnecoupes
Voorbereiden:
Verwarm het appelsap met 2 kaneelstokjes zonder te koken.
Leg de kaneelstokjes apart.
Laat het sap afkoelen.
Pureer de cranberrycompote met de gembersnippers.
Meng het appelsap door de cranberrypuree.
Giet het mengsel in een lage diepvriesdoos en
zet het 2-3 uur in de diepvries tot het bijna bevroren is.
Bereiden:
Roer het ijs stevig los of gebruik de keukenmachine tot er stevige kristallen ontstaan.
Schep deze in de glazen.
Giet er een klein scheutje lemon-lime frisdrank, prosecco of wijn op.
Steek er eventueel een kaneelstokje in.
Tip:
Maak een smoothie.
Pureer daar voor de bevroren cranberrypuree met 4 bolletjes vanille-ijs
en een scheutje lemon-lime frisdrank of druivensap.
Variatie:
Vervang appelsap door rodedruivensap.
0 reacties:
Een reactie posten