Kalkoenpasteitjes a la King
Gister met rondje bloggen kwam ik op Julieta`s blog Lindaraxa`s Garden terecht
Een blog met heerlijke recepten ook
Deze heb ik meegenomen en vertaald (met toestemming)
Pasteitjes vind ik heerlijk....
En het is toch beetje feestelijk vind ik
Ingredienten
3/4 cups kippen bouillon
1 1/2 pond gaar kalkoenvlees of kippenvlees
5 eetlepels ongezouten boter
1/2 groene paprika (schoongemaakt en in stukjes)
1 1/4 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 cup fijn gesnipperde ui
2 theelepels bloem
1 1/4 cups slagroom
200 gram champignons (schoongemaakt en in 4)
3 grote eidooiers
1 klein blikje gesneden pepertjes (optioneel)
1 eetlepel vers citroensap
2 eetlepels droge sherry
1/2 theelepel paprikapoeder
6 pasteibakjes
1/4 cup verse peterselie (gehakt)
Bereiding:
Verwarm 2 eetlepels boter in een pan boven matig vuur
Doe de paprikastukjes erin (6 a 8 Minuten)
Doe de paprika in een kom en doe 1/4 theelepel peper en zout erbij
Doe de uien in de pan en de overige boter
Laat ze aanzweten ca 5 minuten (niet bruin)
Doe de bloem en de zout en peper erbij
Boven matig vuur onder voortdurend roeren (2 minuten)
Doe de bouillon en de room erbij
Doe de champignons erbij
Laat sudderen tot de champignons zacht zijn (5 minuten)
Roer ondertussen de eidooier met de citroensap,sherry en de paprika in een kleine schaal
Doe er een halve cup van de warme bouillon bij
Mix goed doorelkaar
Giet dit mengsel onder voortdurend roeren in de saus met champignons
Laat op laag vuur staan en doe de stukjes kip of kalkoen erbij
Doe de gesneden pepers erbij als je dat lekker vind
Warm goed door (Niet sudderen)
Doe het mengsel over de warme gemaakte pasteitjes
Strooi er peterselie over
1 reacties:
Hello Jeannie,
Thanks for visiting my blog. Glad to hear you are enjoying my recipes. Wish I lived where you are, everything looks so festive!
Een reactie posten