Krokante kaas/salamiknopen
Ingredienten:
2 plakjes salami
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
bloem
1 losgeklopt ei
50 gram geraspte belegen kaas
bakpapier
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
bloem
1 losgeklopt ei
50 gram geraspte belegen kaas
bakpapier
Bereiding:
Snijd de salami heel fijn.
Laat het bladerdeeg ontdooien en druk de plakjes per 2 aan elkaar vast tot een
Leg 1 deeg plak op een licht met bloem bestoven
Verdeel de salami erover.
Leg de tweede deegplak erop. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 10 x 20 cm.
Bestrijk het deeg met ei en strooi er de geraspte belegen kaas over.
Druk de kaas stevig op het deeg en snijd het in lange repen van 1 cm breed.
Leg in elke reep een knoop en leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de kaas knopen tot het moment van afbakken afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de knopen in 15 minuten lichtbruin en gaar.
Laat het bladerdeeg ontdooien en druk de plakjes per 2 aan elkaar vast tot een
Leg 1 deeg plak op een licht met bloem bestoven
Verdeel de salami erover.
Leg de tweede deegplak erop. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 10 x 20 cm.
Bestrijk het deeg met ei en strooi er de geraspte belegen kaas over.
Druk de kaas stevig op het deeg en snijd het in lange repen van 1 cm breed.
Leg in elke reep een knoop en leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de kaas knopen tot het moment van afbakken afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de knopen in 15 minuten lichtbruin en gaar.
bron:Allerhande 2005
0 reacties:
Een reactie posten