Cranberry & Pecan Croissant Brood Pudding
Een luxe versie van broodpudding....
Ik had deze pannetjes gekocht....ze stonden al een tijdje op mn verlanglijstje
Maar ze waren vrij prijzig
Tot ik bij Aan de Dis (Intratuin) kwam en ze in de aanbieding waren
Gelijk 4 gekocht...
Leuk om stoofpotje voor 1 persoon te maken
En ieder een eigen potje te geven b.v. jachtschoteltje.
Ook toetjes uit de oven kunnen er leuk in
En wat dacht je van soep (met bladerdeeg dakje)
Ik denk dat ik ze geregeld zal gebruik
Ingredients:
1/4 cup gedroogde cranberries1/4 cup pecannoten, gehakt
2 cups slagroom
1 vanille stokje (of 3 theelepels vanille extract)
4 grote eidooiers
3/4 cup suiker
1/4 theelepel zout
3 grote croissant (dag oud)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op
Preheat the oven to 350° F.
Vet 2 ovenvaste kommetjes in of spray met olie in
Zet de cranberries in een schaaltje heet water voor ca 20 minuten
Laat ze goed uitlekken
Toast de pecannoten in de koekenpan (verbrand ze niet)
Doe op een schotel en laat afkoelen
Preheat the oven to 350° F.
Vet 2 ovenvaste kommetjes in of spray met olie in
Zet de cranberries in een schaaltje heet water voor ca 20 minuten
Laat ze goed uitlekken
Toast de pecannoten in de koekenpan (verbrand ze niet)
Doe op een schotel en laat afkoelen
Doe de slagroom in een steelpan en op halfhoog vuur verhitten
Doe de gespleten vanille stokje erbij of het extract
Laat op laag vuur ca 10 minuten sudderen
Verwijder het vanille stokje
Doe de gespleten vanille stokje erbij of het extract
Laat op laag vuur ca 10 minuten sudderen
Verwijder het vanille stokje
Doe de eidooiers in een kom met de suiker en het zout
Klop alles goed door met de mixer of garde
Giet langzaam het roommengsel erbij (blijf kloppen)
Klop alles goed door met de mixer of garde
Giet langzaam het roommengsel erbij (blijf kloppen)
Breek de croissantjes in 6 stukjes
Doe de croisantje in een schaal
Doe de cream massa eroverheen
Laat even 10 minuten staan zodat de croissant het mengsel kunnen absorberen
Doe de cranberries erover heen en roer het voorzichtig om
Schep het mengsel in de ingevette kommetjes
Strooi de pecannootjes erover
Zet de kommetjes op een bakplaat in de oven ca 25 minuten
Serveer ze warm met geklopte slagroom of ijs
Doe de croisantje in een schaal
Doe de cream massa eroverheen
Laat even 10 minuten staan zodat de croissant het mengsel kunnen absorberen
Doe de cranberries erover heen en roer het voorzichtig om
Schep het mengsel in de ingevette kommetjes
Strooi de pecannootjes erover
Zet de kommetjes op een bakplaat in de oven ca 25 minuten
Serveer ze warm met geklopte slagroom of ijs
Bron:Willowbirdbaking
0 reacties:
Een reactie posten