Gerookte Zalm Krans
Een heerlijke krans om op te peuzelen met toast of crackers
En een glaasje vrolijkheid....
Feestelijk en yummie
Ook goed voor een koud buffet
Ingredienten:
1 venkel knol (schoongemaakt en kern verwijderd)
3 limoentjes
2 lente of bosuitjes
3 grote rijpe avocados
250 gram kleine cucumbers (geschild enin lengte in plakken gesneden)
200 gram radijsjes (schoongemaakt en in dunne plakjes)
400 gram zalm (in plakjes)
Extra virgin olijfolie (om te druppelen)
Creme Fraiche
Zalmeitjes
Verse dille (topjes om te serveren)
Kiemgroente of Sprouts
Crackers of Toast (om te serveren
Bereiden:
Snij de venkel in dunne plakjes in de lengte (gebruik een mandoline)
Doe in een kom met het sap van 1 limoes en snufje zout
Hussel door elkaar en zet opzij
Snij de uitjes in 8 cm lengte en snij ze dun in de lengte
Zet in een kom met ijswater ca 3 minuten of tot ze iets gekruld zijn
Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.
Prak de avocado in een kom (niet te fijn...eerder beetje grof)
Voeg het sap van de overige limoenen toe
Breng op smaak met peper en zout en roer door elkaar
Giet de venkel af en droog beetje met keukenrol
Maak op een mooi bord of platte schaal bergjes van de avocado
Leg hier de venkel tussen, de komkommerlinten, radijsjes, ui en zalm
Druppel er olijfolie over en peper
Versier met de creme fraiche en zalm eitjes
Strroi er dille en kiemen of sprouts over
Serveer met toast en/of crackers
Bron: Taste
0 reacties:
Een reactie posten