Kopjes Gebak
Dit is toch super leuk
De mok, beker of kopje moeten natuurlijk in de magnetron kunnen
Vooral kinderen vinden dit leuk
Je kunt ze ook storten op een schoteltje
Ingrediënten per Kopje
2 eetlepels bloem
1 theelepel suiker
2 eetlepels melk
1 eetlepel neutrale olie
1 theelepel bakpoeder
1 ei
Bereiden:
Basisrecept voor kopjesgebak
Reken per kopje op 2 eetlepels meel, suiker en melk, 1eetlepel neutrale olie, 1 theelepel bakpoeder en een ei.
Meng eerst de droge ingrediënten en roer de vloeibare ingrediënten er vervolgens door.
Vul de kopjes slechts voor de helft met deeg.
Als u het gebakje wilt storten, dan eerst goed met boter instrijken!
Zet ze 90 seconden bij 800 watt in de magnetron.
Of ca 20 minuten met 180° in de oven.
Variaties naar wens
Voeg naar smaak toe aan het deeg: cacaopoeder,
vanillesuiker, stukjes chocolade, amandelen, noten, havermout, gedroogde, gekonfijte of verse vruchten of een scheutje rum...
Je kunt uw fantasie de vrije loop laten.
En probeer ook zeker eens hartige varianten! Misschien met bosuitjes en crème fraîche?
Achteraf versieren
Als u het kopjesgebak stort, dan werken poedersuiker, chocolade saus of suikerglazuur heel goed.
Hetzelfde geldt voor suikerdecoratie of snippers.
Ook een beetje vloeibare slagroom of een geroerde pudding zijn uitstekende ideeën.
U zult zien: met deze kleine gebakjes probeer je veel eerder iets uit en verras je jezelf.
Bron: Villeroy & Boch
0 reacties:
Een reactie posten