Sushi Cake
Hou je van Sushi ?
Maar zie je ertegen op om het zelf te maken.....
Probeer dan zeker deze cake
Ook voor een feesttafel is dit heel gezellig en smakelijk
Bekijk het filmpje onderaan het recept
En kind kan de was doen.......
Ingredienten:
500 gram sushirijst
1 theelepel suiker
100 ml rijstazijn
½ theelepel zout
200 gram gekookte-bietenblokjes
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepell ingelegde gember
125 gram warmgerookte-zalmmoot
1 komkommer
9 surimisticks
5 norivellen
50 gram zeewiersalade
1 theelepel wasabipaste
25 gram zalmeitjes
1 theelepel zwart sesamzaad
Bereiden:
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng er de suiker en rijstazijn door.
Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Dit duurt ca. 30 min.
Doe ondertussen de bieten, 2 eetlepelsl mayonaise en de ingelegde gember in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een zo glad mogelijke crème.
Breek de zalm in kleine stukjes, verwijder het vel.
Snijd 1/3 van de komkommer in repen van ½ cm.
De rest van de komkommer gebruik je later voor de roosjes.
Halveer 1 norivel.
Bestrijk alle vellen met een kwastje met wat water en bekleed de cakevorm.
Zorg dat de norivellen de bodem overlappen en laat 1/3 van de vellen een beetje over de rand van de cakevorm hangen, zodat je straks de cake kan bedekken.
Schep 1/3 van de afgekoelde sushirijst in de cakevorm.
Verdeel gelijkmatig over de bodem.
Druk goed aan en maak met een theelepel rondom een geul van 1 cm diep zodat de randen omhoog staan.
Verdeel de zalm over de rijst en druk goed aan.
Verdeel de komkommer over de zalm en druk weer goed aan.
Laat de randen vrij. Bedek met 1/3 van de rijst, druk goed aan en maak weer omhoog staande randen.
Vul de rijstgeul met de bietencrème (houd 1 el achter) en de surimisticks.
Laat de randen vrij.
Bedek met de rest van de rijst, druk aan en strijk glad.
Vouw de losse norivellen over de rijst tot een pakketje en druk aan.
Dek af met vershoudfolie.
Zet iets zwaars zoals blikken bonen op de cake.
En zet voor minimaal 30 min. in de koelkast.
Snijd de rest van de komkommer met een kaasschaaf in linten en halveer de helft van de linten in de lengte.
De zaadlijsten worden niet gebruikt.
Rol de plakken op tot roosjes.
Meng de rest van de mayo met de wasabipaste en schep in de spuitzak.
Schep ook de bietencrème in een spuitzak.
Knip een opening van een ½ cm uit de spuitzakken.
Leg een serveerschaal omgekeerd op de cake en keer om.
Versier de bovenkant van de cake met het zeewier, toefjes wasabimayonais, toefjes bietencrème, komkommerolletjes, zalmeitjes en bestrooi met het sesamzaad.
TIP
Lekker met sojasaus en extra wasabi-mayo en ingelegde gember.
Klik HIER voor filmpje van de bereiding
Bron: Allerhande
0 reacties:
Een reactie posten