Spaanse Turrones
Ook dit recept komt van de site van Villeroy en Boch
En in zo een mooi schaaltjes is het niet alleen mooi om te zien,
maar ook om te presenteren.....
Klik op de link beneden bij Bron en bekijk eens wat voor moois (en lekkers) ze hebben
Ingredienten:
200 gram amandel staafjes
3 eiwitten (M)
500 gram honing, vloeibaar
1 snufje zout
Bereiden:
Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en knip een strook bakpapier om de vorm te bedekken.
Rooster de amandelen 10 minuten in een pan op middelhoog vuur.
Klop de eiwitten stijf.
Breng de honing in een middelgrote pan (ongeveer 3 liter) aan de kook.
Haal de pan van het vuur en roer het eiwit er voorzichtig met een deegschraper door.
Laat de massa 20-25 minuten sudderen op een zeer laag vuur, voortdurend roeren. De massa neemt aanvankelijk in volume toe, verdampt vervolgens en krijgt dan kleur. In de laatste minuten van het koken moet de bodem zichtbaar zijn tijdens het roeren.
Laten sudderen en roeren blijven totdat de massa karamelkleurig is.
Haal de pan van het vuur. Voeg amandelen en een snufje zout toe en roer.
Giet het mengsel in de bakvorm en laat het tot kamertemperatuur afkoelen.
Leg de strook bakpapier erop en laat dit 3 uur in de koelkast opstijven.
Tip:
Om te controleren of het mengsel klaar is, kun je een druppel op een klein bordje doen en dit 1 minuut in de vriezer plaatsen.
Als de druppel stijf wordt, dan mag de pan van het fornuis.
Bron: Villeroy & Boch
0 reacties:
Een reactie posten