RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Pruimen en Armagnac Baba`s


Pruimen en Armagnac Baba`s

Rum Baba`s zijn al lekker, 
Maar deze doet daar zeker niet voor onder
Echt een feestelijk dessertje
Niet moeilijk te maken

Ingredienten:

100 gram gedroogde pruimen (zonder pit en plakjes gesneden )
6 eetlepels armagnac of brandy
olie (om in te smeren)
100 gram bloem (plus extra )
1/2 theelepel droge gist
2 eetlepels magere melk
1 eetlepel bruine rietsuiker
1 ei (medium size)
2 eetlepels gesmolten vet

Voor decoratie:
Rozijnen of krenten

Voor de siroop:
!/2 cup bruine rietsuiker
zeste en sap van 1 sinaasappel
plus extra zeste voor decoratie

Bereiden:

Doe de pruimen met de armagnac of brandy in een kleine pan
Zet de pan op halfhoog vuur tot ze gaat pruttelen
Haal dan van het vuur
Vet 6 vormpjes in met olie
Bepoeder ze met bloem en zet opzij.
Doe de gist in een kom met de melk en een 1/2 theelepel rietsuiker
Zet opzij ca 10 minuten tot de gist gaat werken
Zeef de bloem boven een kom
Maak een kuiltje in het midden en doe hier het ei, het vet, de suiker en het gistmengsel
Mix het door elkaar tot een zacht deeg
Geen mixer gebruiken ....maar een mes om het deeg samen te kneden
Leg het op een bebloemd werkblad en kneed nog 10 minuten tot het deeg zacht en elastisch is.
Voeg de pruimen toe aan het deeg en kneed ze door het deeg
(hou de armagnac van de pruimen apart)
Maak 6 ballen van het deeg en stop ze in de vormpjes
Zet de vormpjes op een bakblik en dek af met plastic huishoudfolie
Zet op een warme plaats voor ca 2 uur of tot ze gerezen zijn
Verwarm de oven voor op 170 graden celsius
Haal het folie van de vormpjes af
Bak de baba`s voor 25 minuten tot ze goudbruin zijn en ze terugveren als je er op drukt
Maak ondertussen de siroop:
Doe de suiker, sinaasappel zeste en sap en 2 eetlepels water in een pan
Verwarm dit tot de suiker is opgelost laat dan nog 1 minuutje pruttelen
Haal van het vuur en voeg de armagnac van de pruimen  toe
Haal de baba`s uit de oven en druppel de helft van de siroop erover
Laat 5 a 10 minuten afkoelen
Doe de over gebleven siroop op een schaal en haal de baba`s uit hun vormpje
Zet ze op de schaal
Garneer ze met de rozijnen en zeste van de sinaasappel


 

0 reacties:

Een reactie posten