RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Rafaello Christmas Cake


Rafaelllo Christmas Taart

Toen ik deze taart zag dacht ik gelijk Kerstig
Het lijkt veel werk maar dat valt mee
Echt een feestelijke taart
Als je het filmpje ziet kun je zien hoe hij gemaakt word
Je kunt de garnering ook veranderen
b.v. Cranberries in plaats van aardbeien
Doe ze ook tussen de laagjes

Ingredienten voor de Cake

6 eieren
snufje zout
½ theelepel vanille extract
200 gram suiker
125 gram bloem
2 gram bakpoeder
100 gramm amandelmeel
50 gram zonnebloemolie
50 gram melk

Voor de siroop:

50 ml condenseerde melk
50 ml melk

Voor de witte chocolade frosting

150 gram m witte chocolade
2 eetlepels geslagen room
500 gramm slagroom
40 gram geraspte cocosnoot

Voor garnering

Geraspte cocos
Amandelen (gehakt)
Witte chocolade (gehakt)
Aardbeien
Rafaello truffels

Bereiden:

Doe de eidooiers in een kom
En de eiwitten in een andere kom
Neem de kom met de eidooiers, voeg een snufje zout en de suiker toe
Klop met de mixer tot het licht en schuimig is
Neem nu de kom met de eiwitten
Mix de witten tot ze schuimig zijn
Voeg de 150 gram suiker toe
Mix tot de eiwitten pieken vormt
Voeg de eidooiers bij de eiwitten en schep voorzichtig door de eiwitten
Doe de bloem, bakpoeder en de amandelmeel bij het eimengsel
Schep voorzichtig door
Doe in een kom de melk de zonnebloemolie en een flinke schep van het deeg
Mix dit goed door elkaar
Giet dit mengsel bij het deeg en schep het voorzichtig om tot het is opgenomen door het deeg
Verwarm de oven voor op 160 graden celsius
Smeer het bakblik in met boter en bekleed de bakvorm met bakpapier.
Giet het deeg in de vorm
Bak de cake in de oven ca 40 a 45 minuten tot ze goudbruin en gaar is

Voor de siroop:

Doe de melk en gecondenseerde melk in een kom
Verwarm boven een pannetje kokend water (au bain marie)

Voor witte chocolade cocos frosting

Doe de witte chocolade in een kom met 2 eetlepels slagroom
Verwarm dit boven een pannetje kokend water tot het gesmolten is
Klop de slagroom stijf in een andere kom tot pieken
Voeg de cocos en de gesmolten wittechocolade toe
Schep dit voorzichtig door de slagroom
Snijd de cake in 3 lagen
Leg een cake op een platte schaal
Smeer de siroop over de cake
Smeer iets minder dan 1/3 van het chocolade/cocos mengsel over de laag siroop
Leg de 2de laag cake erop
En herhaal de siroop en frosting
Leg de 3de laag erop en herhaal de siroop en frosting laag
Smeer de zijkanten van de cake dun met de frosting
Strooi de cocos over de top en de zijkanten
Zet nu in de koeling tot serveren
Garneer de taart met rafaello truffels, amandelen, wiite chocolade en aardbeien


Filmpje op you tube

0 reacties:

Een reactie posten