RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Panettone


Panettone

Ik ben gek op de serviezen van Villeroy & Boch
Ooit heb ik een schitterende botervloot en soepkommen ervan gehad
Van de week zat ik me op de website te vergapen aan hun kerstservies
Zo fijn van porcelein en decoratie.....
Schitterend...maar helaas boven mn budget
Ik ontdekte dat ze ook heerlijke recepten hadden voor de feestdagen
En dat allemaal in de mooie schalen, kopjes e.d.
Dus ik heb er een paar meegenomen (de recepten dan)
Klik onder op de link om te kijken op hun website....

Ingredienten:

Voor het voordeeg

30 gram verse gist
2 eetlepels  meel (type 550)
1 eetlepels suiker
4 eetlepels lauwwarme melk

Voor het hoofddeeg

500 gram bloem
180 ml melk
1 theelepel zout
 60 gram suiker
80 gram zachte boter
 2 eetlepels sinaasappelbloesemwater
 2 eieren (M)
 1 theelepel vanille-pasta (of 1 pakje vanillesuiker)

Voor de vulling

 60 gram gekonfijte sinaasappel/citroenschil (gemengd)
 100 gram rozijnen, druiven, sultanarozijnen (gemengd)
 100 gram pruimen, abrikozen, cranberries (gemengd)
 60 gram amandelen, walnoten (gemengd)

Voor de decoratie

 1 ei (M)
 1 snufje zout en suiker
 30 gram geschaafde amandelen

Bereiden:

2 panettones van 700 gram

Doe alle ingrediënten voor het voordeeg in de kom van een keukenmachine, meng dit met een lepel en laat het 20 - 30 minuten afgedekt rusten totdat de gist geactiveerd is en er veel belletjes ontstaan.
 Voeg de ingrediënten voor het hoofddeeg toe en kneed dit 8 minuten op de laagste stand tot een deeg.
Zorg ervoor dat er geen stukjes deeg op de rand van de kom achterblijven. 
Zet de keukenmachine op de middelste stand en kneed het deeg 4-5 minuten tot het glad en glanzend is. 
Het deeg moet nog een beetje plakkerig zijn. 
Dek de kom af en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats tot het volume ongeveer is verdubbeld.
Snijd de ingrediënten voor de vulling in kleine stukjes.
 Halveer het deeg op een licht met meel bestoven oppervlak, 
Verdeel de vulling over de twee stukken deeg en kneed dit erin. 
Vorm nu twee ballen en plaats deze in de bakvormen. 
Afgedekt nog een uur laten rijzen totdat het deeg is gestegen tot ¾ van de bakvorm.
 De bakoven op 160° C (circulatielucht) voorverwarmen. 
Klop het ei en meng het met zout en suiker. 
Bestrijk de panettones 2-3 keer met het eimengsel en bestrooi ze met de geschaafde amandelen. 
Bak 30-35 minuten in de oven (midden) tot ze goudbruin zijn.


 

0 reacties:

Een reactie posten