Aardappelen Dauphinoise
Dit gerechtje is ook leuk om in de kleine pannetjes of 1 persoons schaaltjes maken.
Het staat leuk als je de aardappel Dauphinoise zo serveert
Spruitjes en een mooie salade erbij met een rollade...
Dat is gelijk feestelijk en een mooi gezicht op tafel
Ingredienten:
1 kilo grote aardappelen
2 cups melk
1 eetlepel verse tijmblaadjes (gehakt)
1 & 1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
nootmuskaat
150 gram gruyere kaas (geraspt)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Schil de aardappelen (laat ze heel) en was ze
Snij met een mandoline of aardappelschiller dunne plakken
Doe de aardappelschijfjes met de melk in een pan en breng langzaam aan de kook
Voeg de tijm en zout toe
Zet het vuur laag en doe deksel op de pan
Let op dat het niet overkookt
Laat de schijfjes gaar worden (5 minuten)
Schep de aardappelen eruit en laat het iets afkoelen
Leg de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal
Strooi er wat nootmuskaat over
Strooi 100 gram van de gruyere kaas erover
Doe de rest van de schijfjes over de kaas
Strooi er nootmuskaat over en de rest van de gruyere kaas
Zet de schaal in de oven en bak in 50 a 60 minuten goudbruin
Haal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voor je het serveert
~*~*~*~*~
Bron foto: Internet
~*~*~*~*~
0 reacties:
Een reactie posten