RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Aardappelen Dauphinoise


Aardappelen Dauphinoise

Dit gerechtje is ook leuk om in de kleine pannetjes of 1 persoons schaaltjes maken.
Het staat leuk als je de aardappel Dauphinoise zo serveert
Spruitjes en een mooie salade erbij met een rollade...
Dat is gelijk feestelijk en een mooi gezicht op tafel


Ingredienten:

1 kilo grote aardappelen
2 cups melk
1 eetlepel verse tijmblaadjes (gehakt)
1 & 1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
nootmuskaat
150 gram gruyere kaas (geraspt)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Schil de aardappelen (laat ze heel) en was ze
Snij met een mandoline of aardappelschiller dunne plakken
Doe de aardappelschijfjes met de melk in een pan en breng langzaam aan de kook
Voeg de tijm en zout toe
Zet het vuur laag en doe deksel op de pan
Let op dat het niet overkookt
Laat de schijfjes gaar worden (5 minuten)
Schep de aardappelen eruit en laat het iets afkoelen
Leg de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal
Strooi er wat nootmuskaat over
Strooi 100 gram van de gruyere kaas erover
Doe de rest van de schijfjes over de kaas
Strooi er nootmuskaat over en de rest van de gruyere kaas
Zet de schaal in de oven en bak in 50 a 60 minuten goudbruin
Haal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voor je het serveert

Bron foto: Internet

~*~*~*~*~

0 reacties:

Een reactie posten