Chocolade Moelleux
Chocolade moelleux kan mislukken als je vergeet de eieren met de suiker op te kloppen,
of het deeg niet laat rusten in de koelkast.
of het deeg niet laat rusten in de koelkast.
Volg de regels van het recept goed op
Je geduld word zeker beloond......
Ingredienten:
100 gram pure chocolade (fondant)
110 gram echte boter
2 hele eieren
2 extra eierdooiers
100 gram witte suiker
50 gram fijne bloem
voor de garnering: vers fruit, roomijs naar wens
110 gram echte boter
2 hele eieren
2 extra eierdooiers
100 gram witte suiker
50 gram fijne bloem
voor de garnering: vers fruit, roomijs naar wens
Bereiden:
Smelt de boter en de chocolade au bain marie en roer zo nu en dan met een garde om.
Klop de eieren en de eierdooiers met een garde even los in een kom.
Voeg er 100 gram suiker bij klop tot een luchtige massa:
je zal zien dat de kleur van de eieren witter wordt en dat het geheel een ietwat romige consistentie krijgt.
Zorg ervoor dat je geen suiker meer ziet in het mengsel.
Zeef er 50 gram bloem over en meng verder met de garde tot precies een dik pannenkoekenbeslag.
Spatel de gesmolten ganache (chocolade met boter) bij de eieren en meng met een garde tot een heel vloeibare massa:
Doe in een spuitzak en laat wat steviger worden in de ijskast.
Ga pas bakken 10 minuten voor het serveren.
Zet de oven aan en laat voorverwarmen op 210 graden.
Neem serveerringen van 7 cm doorsnede, boter ze in, bebloem ze en zet op een bakplaat vooraf bedekt met boterpapier.
Als het beslag ietwat stijver is maar toch nog makkelijk te spuiten valt, vul je de ringen tot 3/4 de vol.
Laat de gebakjes 8 tot 10 minuten bakken op 210 graden.
Als de bovenkant precies een korstje heeft maar toch nog een klein beetje gevoelig is, dan is de moelleux perfect gebakken.
Snijd de randen los en serveer de chocolade moelleux met wat vers fruit en een bol roomijs en serveer onmiddellijk.
Klop de eieren en de eierdooiers met een garde even los in een kom.
Voeg er 100 gram suiker bij klop tot een luchtige massa:
je zal zien dat de kleur van de eieren witter wordt en dat het geheel een ietwat romige consistentie krijgt.
Zorg ervoor dat je geen suiker meer ziet in het mengsel.
Zeef er 50 gram bloem over en meng verder met de garde tot precies een dik pannenkoekenbeslag.
Spatel de gesmolten ganache (chocolade met boter) bij de eieren en meng met een garde tot een heel vloeibare massa:
Doe in een spuitzak en laat wat steviger worden in de ijskast.
Ga pas bakken 10 minuten voor het serveren.
Zet de oven aan en laat voorverwarmen op 210 graden.
Neem serveerringen van 7 cm doorsnede, boter ze in, bebloem ze en zet op een bakplaat vooraf bedekt met boterpapier.
Als het beslag ietwat stijver is maar toch nog makkelijk te spuiten valt, vul je de ringen tot 3/4 de vol.
Laat de gebakjes 8 tot 10 minuten bakken op 210 graden.
Als de bovenkant precies een korstje heeft maar toch nog een klein beetje gevoelig is, dan is de moelleux perfect gebakken.
Snijd de randen los en serveer de chocolade moelleux met wat vers fruit en een bol roomijs en serveer onmiddellijk.
Bron: Jeroen Meus (Dagelijkse Kost)
1 reacties:
Hi Jeanne, your recipes are fantastic, they get into the spirit of Christmas
hugsssssss, ketty
Een reactie posten