Kerst Gourmet
Ingredienten:
200 g half-om-halfgehakt
1/2 appel, geschild en geraspt
12 plakjes ontbijtspek
3 chipolataworstjes
2 bosuitjes, in stukjes
200 g rundergehakt
1 eetlepel rode pesto
1 eidooier
1 mozzarella's
200 g kalfsgehakt
1 eetlepel creme fraiche of slagroom
2 eetlepels geraspte belegen kaas
12 kastanjechampignons, zonder steeltje
200 g tartaar
2 eetlepels tomatenketchup
200 g half-om-halfgehakt
1/2 appel, geschild en geraspt
12 plakjes ontbijtspek
3 chipolataworstjes
2 bosuitjes, in stukjes
200 g rundergehakt
1 eetlepel rode pesto
1 eidooier
1 mozzarella's
200 g kalfsgehakt
1 eetlepel creme fraiche of slagroom
2 eetlepels geraspte belegen kaas
12 kastanjechampignons, zonder steeltje
200 g tartaar
2 eetlepels tomatenketchup
Bereiden:
Appelvinken:
In een kom half-om-halfgehakt kneden met geraspte appel en zout en peper naar smaak.
Gehakt in 12 stukjes verdelen. Elk stukje tot een worstje van ca. 4 cm vormen
Wikkel deze worstjes in spek.
Chipolatakebabs:
Chipolata's elk in 6 stukjes snijden.
Aan elk spiesje 3 stukjes worst steken, afgewisseld met stukjes bosui.
Chipolata's elk in 6 stukjes snijden.
Aan elk spiesje 3 stukjes worst steken, afgewisseld met stukjes bosui.
Mozzarellaburgertjes:
In een kom rundergehakt kneden met pesto, een eidooier en naar smaak zout en peper.
Gehakt in 6 porties verdelen.
In elke portie een stukje mozzarella drukken en gehakt tot een mooi glad hamburgertje vormen.
In een kom rundergehakt kneden met pesto, een eidooier en naar smaak zout en peper.
Gehakt in 6 porties verdelen.
In elke portie een stukje mozzarella drukken en gehakt tot een mooi glad hamburgertje vormen.
Gehaktpaddestoelen:
In een kom het kalfsgehakt mengen met creme fraiche, geraspte kaas en zout en peper naar smaak.
Champignons vullen met gehakt en dit goed aandrukken, tot het een burgertje vormt.
In een kom het kalfsgehakt mengen met creme fraiche, geraspte kaas en zout en peper naar smaak.
Champignons vullen met gehakt en dit goed aandrukken, tot het een burgertje vormt.
Tartaarsterren:
In een kom tartaar mengen met ketchup en zout en peper naar smaak.
Tartaar in 6 gelijke porties verdelen en elke portie in een vompje tot bijv. een ster uitdrukken.
In een kom tartaar mengen met ketchup en zout en peper naar smaak.
Tartaar in 6 gelijke porties verdelen en elke portie in een vompje tot bijv. een ster uitdrukken.
Alle vleessoorten op een schaal leggen en tot gebruik in de koelkast bewaren
Bron: feestdagentips.nl
0 reacties:
Een reactie posten