Wildpate met Druiven in Gelei
Ingredienten voor 4 personen
200 gram wildpate
6 blaadjes witte gelatine (12 gram)
250 ml vleesbouillon (van tablet), gezeefd
100 g blauwe druiven
een paar blaadjes basilicum
of munt
6 blaadjes witte gelatine (12 gram)
250 ml vleesbouillon (van tablet), gezeefd
100 g blauwe druiven
een paar blaadjes basilicum
of munt
plasticfolie
4 hoge kookringen of stekers ca 8 cm, ingevet met olie
4 hoge kookringen of stekers ca 8 cm, ingevet met olie
Voorbereiden:
(De voorbereiding kan een dag van tevoren!)
Bekleed een schaal of groot bord met plasticfolie.
Zet daarop de kookringen.
Vul de ringen tot maximaal 2/3 met pate.
Strijk de bovenkant met de achterkant van een natte lepel glad.
Week de blaadjes gelatine 3 minuten in ruim koud water.
Verwarm de bouillon zonder te koken en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
Halveer de druiven, verwijder eventuele pitten.
Giet een dun laagje van het gelatinemengsel op de pate en zet het even in de diepvries om op te stijven.
Leg de druiven met de bolle kant naar boven op het gelatinelaagje en giet de rest van de bouillon
(eventueel iets verwarmd als deze te stijf is) erover.
Zet alles minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Bekleed een schaal of groot bord met plasticfolie.
Zet daarop de kookringen.
Vul de ringen tot maximaal 2/3 met pate.
Strijk de bovenkant met de achterkant van een natte lepel glad.
Week de blaadjes gelatine 3 minuten in ruim koud water.
Verwarm de bouillon zonder te koken en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
Halveer de druiven, verwijder eventuele pitten.
Giet een dun laagje van het gelatinemengsel op de pate en zet het even in de diepvries om op te stijven.
Leg de druiven met de bolle kant naar boven op het gelatinelaagje en giet de rest van de bouillon
(eventueel iets verwarmd als deze te stijf is) erover.
Zet alles minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Serveren:
Zet de koude patetaartjes op de borden.
Snijd ze met een warm scherp mes los van de kookring en verwijder de ring.
Garneer met blauwe druiven en blaadjes basilicum of munt.
Snijd ze met een warm scherp mes los van de kookring en verwijder de ring.
Garneer met blauwe druiven en blaadjes basilicum of munt.
Tip:
Dit gerecht kan ook worden bereid in een glas of glazen potje.
Variatie:
Vleesbouillon kan worden vervangen door druivensap of appelsap.
De gelei is dan iets minder doorschijnend.
Vervang wildpate door Ardenner pate of notenpate.
De gelei is dan iets minder doorschijnend.
Vervang wildpate door Ardenner pate of notenpate.
Bron: Boodschappen Nummer 12 uit 2009
0 reacties:
Een reactie posten