Christmas Fudge
Leuk om te maken als homemade kadootje
En verpakt in een leuk doosje is het helemaal een feestje
Leuk om kinderen de fudge te laten versieren
Deze is met pepermunt versierd maar kan ook met noten
of verkruimelde zachte caramels
Ingredienten
Plantaardige olie of bakspray
2 cups suiker
1 theelepel zout
6 eetlepels ongezouten boter
1 cup slagroom
3 & 1/2 cup mini marshmellows
3 cups semisweet of witte chocolade ( in fijne stukjes gehakt)
1 theelepel vanille extract
1/2 cup gehakte pepermuntkussentjes
2 cups suiker
1 theelepel zout
6 eetlepels ongezouten boter
1 cup slagroom
3 & 1/2 cup mini marshmellows
3 cups semisweet of witte chocolade ( in fijne stukjes gehakt)
1 theelepel vanille extract
1/2 cup gehakte pepermuntkussentjes
Bereiden:
Bedek een bakblik 20 x 33 cm met bakpapier
(1 in de lengte en 1 in de breedte, laat de eindjes over het bakblik hangen
Vet het in met olie of bakspray
Zet even opzij
(1 in de lengte en 1 in de breedte, laat de eindjes over het bakblik hangen
Vet het in met olie of bakspray
Zet even opzij
Kook de suiker, zout, boter, room en de marshmellows in een pan met dikke bodem op halfhoog vuur
Roer tot de boter en de marsh mellows bijna zijn gesmolten (5 a 6 minuten)
Zet het vuur hoog en kook voor 5 minuten onder voortdurend roeren
Haal van het vuur
Voeg de chocolade stukjes en de vanille extract toe
Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten
Giet het mengsel in de met bakpapier bekleedde bakblik
Laat de fudge 3 uur afkoelen tot kamertemperatuur
Til de fudge uit het bakblik door het bakpapier op te tillen
Leg de fudge op een plank en verwijder het bakpapier
Steek met een koekvormpje rondjes uit de fudge
Of snijd het in blokjes
Bestrooi met de gehakte pepermunt
Roer tot de boter en de marsh mellows bijna zijn gesmolten (5 a 6 minuten)
Zet het vuur hoog en kook voor 5 minuten onder voortdurend roeren
Haal van het vuur
Voeg de chocolade stukjes en de vanille extract toe
Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten
Giet het mengsel in de met bakpapier bekleedde bakblik
Laat de fudge 3 uur afkoelen tot kamertemperatuur
Til de fudge uit het bakblik door het bakpapier op te tillen
Leg de fudge op een plank en verwijder het bakpapier
Steek met een koekvormpje rondjes uit de fudge
Of snijd het in blokjes
Bestrooi met de gehakte pepermunt
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten