Ham uit de Oven
Met voorbereidingen maken voor Kerst of andere gelegenheden,
schiet het verhaal van de Ham weer in mn gedachten.
En moet ik weer lachen....
Dat kwam toen Dirk zei....
" Ik wil best weer eens ham eten met de Kerst"
Lees HIER hoe dat ging......
Ingrediƫnten:
35 ml whiskey
12 kruidnagels
takjes rozemarijnknoflookteentjes (gehalveerd)
50 gram bruine suiker
1 theelepel mosterdpoeder
800 gram gekookte ham aan een stuk, met vet, zonder zwoerd
Bereiden:
Snijd de vetlaag van de ham diagonaal in ruitvorm,
Druk in de kruispunten een kruidnagel met een takje rozemarijn.Druk hier en daar een halve knoflookteentje erbij
Verwarm de oven tot 200°C.
Breng de whiskey aan de kook en smelt de bruine suiker erin.
Laat hem even doorkoken zodat alle alcohol verdampt en klop het mosterdpoeder erdoor.
Smeer de ham in met het whiskey-suikerpapje en bak hem 30 minuten in de hete oven.
Bedruip de ham regelmatig met het braadvocht.
Haal de ham uit de oven en laat onder folie even rusten (15 minuten)
Serveer direct met puree, spruitjes, tuttifrutti en cranberry en/of rum saus
Eventueel kun je de gesneden ham later in het braadvocht opwarmen.
0 reacties:
Een reactie posten