Witte Chocolade Cranberry Koekjes
Niet alleen een kerstkoekje....
Deze kun je het hele jaar door eten
Ingredienten:
1 cup boter (zacht)
1 cup poedersuiker
2 cups bloem
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel zout
1/2 cup witte chocolade (fijn gehakt)
1/2 cup gedroogde cranberry`s (gehakt)
Bereiden:
Klop de boter met de poedersuiker tot het goed gemengd is
Voeg de bloem, vanille extract en zout toe en mix 2 minuten
Voeg de chocolade en cranberry`s toe
Roer goed door
Leg een stukhuishoudfolie op het werkblad en leg er een gedeelte van het deeg op
Maak een rol en draai de uiteinde dicht (doornee van de rol is de doorsnee van de koekjes)
Leg voor 1 uur in de koelkast
Maak rolletjes van het overige deeg en leg ze ook in de koeling
Verwarm de oven voor tot 180 graden
Haal de rol uit de koeling en snij er plakken van (1 cm dik)
Leg de koekjes op een bakblik dat is bekleed met bakpapier
Bak ze 10 minuten
Haal ze uit de oven en laat ze 2 minuten afkoelen
Leg ze daarna op een rek om af te koelen
Bewaar in een luchtdichte doos (als ze niet voor die tijd op zijn)
Bron: The Endless Meal
0 reacties:
Een reactie posten