Garnalen Cocktail
Ingredienten
250 gram gepelde, hollandse garnalen
4 blaadjes sla
125 mililiter slagroom
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel worcestersaus
2 eetlepels citroensap
1/2 borrelglaasje whisky of sherry
snuifje zout
mespuntje cayennepeper
4 schijfjes citroen
1 eetlepel verse, gehakte peterselie
paprikapoeder, mild
Bereiding
Klop de slagroom half stijf.
Klop er lichtjes de mayonaise, de ketchup, de worcestersaus, het citroensap en de whisky doorheen.
Breng op smaak met zout en cayennepeper.
Snijd de blaadjes sla ragfijn.
Verdeel ze over 4 glazen coupes.
Leg hierop de garnalen en schep er de cocktailsaus overheen.
Garneer met een snuifje paprikapoeder en de peterselie.
Steek op de rand van de coupes een schijfje citroen.
Bewaar in de koelkast tot het moment van opdienen.
Niet langer dan 1 uur van te voren klaarmaken
0 reacties:
Een reactie posten