We smelten de kazennnnnnnnnnnnnn.......Hulpmiddelen: Raclette-apparaat (kun je bij sommige kaaszaken huren;
Hier gaat een heel stuk kaas op wat je verwarmt en waar je de gesmolten kaas vanaf schraapt; racler is Frans voor schrapen), of een gourmettoestel met raclettemogelijkheid (boven-en onderwarmte).
Omschrijving
Raclette is een typische Zwitserse kaas, heerlijk pikant van smaak.
Deze maaltijd is gezellig en echt de moeite waard.
900 gram Raclette Kaas aan een stuk of in wat dikkere plakken
ca. 12 aardappels,
uitjes en augurken
2 uien
bakje champignons
rode en groene paprika
3 tomaten,
verse peterselie en bieslook
versgemalen peper
2 salades naar keuze.
Verder nog lekker erbij, maar dat hangt ook van de eetlust af
100 gr. gepelde garnalen
100 gr. mosselen
100 gr. mager ontbijtspek
100 gr. salami
1 klein blik
abrikozen
1 klein blik mais
50 gr. geschaafde amandelen.
Voorbereiding
De aardappelen onder stromend water schoonboenen en in aluminiumfolie
gewikkeld 30 minuten in de oven poffen.
Uien in ringen snijden en licht fruiten.
Paprikas in reepjes en champignons en tomaten in plakjes snijden.
Bereidingswijze
Maak de tafel mooi op met alle ingredienten
Plaats het stuk raclettekaas op het apparaat en verwarm het.
Vervolgens schraapt iedereen naar behoefte kaas over de lekkere hapjes, bestrooien met versgemalen peper en de kruiden.
Kaas regelmatig keren, zodat beide kanten gelijk op gaan.
Heb je geen origineel raclette- apparaat, leg dan een plak ontkorste kaas in je pannetje en schuif het
onder de warmtebron.
Binnen een paar minuten is de kaas warm en gesmoltenmet een zalig krokant korstje!
De Zwitsers schrapen de gesmolten kaas over de gepofte (of gekookte) en in schijven gesneden aardappel. Maar ook met allerlei groenten, vleeswaar of vis is dit heerlijk.
0 reacties:
Een reactie posten