.
Kerstboom Kastanjecake
Ingredienten:
250 gram witte tarwebloem
150 gram kastanjemeel (Natuurwinkel)
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
225 gram zachte boter + extra om in te vetten
200 gram bruine suiker
200 gram suiker
4 eieren
85 milliliter rum
170 milliliter karnemelk
100 gram donkere chocolade, in stukjes gehakt
poedersuiker
Extra nodig:
4 bakblikken van respectievelijk 30, 25, 20 en 12 cm en een muffinvorm
Verwarm de oven voor op 160 ˚C.
Vet de bakvorm in.
Zeef de bloem, het kastanjemeel, de bakpoeder en het zout in een grote kom.
Klop de boter in een andere kom luchtig met een mixer.
Voeg beetje bij beetje de bruine en de gewone suiker toe en klop tot er een romige massa ontstaat.
Klop er 1 voor 1 de eieren door.
Doe er de helft van het bloemmengsel bij en klop goed door elkaar.
Doe de rum en de karnemelk bij elkaar.
Giet de helft van het rummengsel in de kom met het beslag en klop goed door elkaar.
Doe de rest van de bloem erbij en klop tot een egale massa.
Voeg de rest van het rummengsel bij het beslag en klop tot een egaal beslag.
Schep er de chocoladestukjes door.
Doe het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 55-65 minuten gaar.
Test even met een prikker.
Als de prikker er droog uit komt is de cake klaar.
Maak 5 cakes met volgende doorsnedes:
1 van 30 cm,
1 van 25,
1 van 20,
1 van 12
en een muffinvorm.
De taart van 30 cm heeft 80-90 minuten nodig.
Gebruik 1,5 keer de hoeveelheid van het recept
De taart van 25 cm heeft 55-65 minuten nodig.
Gebruik 1 keer de hoeveelheid van het recept
De taart van 20 cm heeft 50-55 minuten nodig.
Gebruik ¾ van de hoeveelheid van het recept
De taart van 12 cm heeft 35-45 minuten nodig.
Gebruik 1/3 van de hoeveelheid van het recept
De muffin heeft 20-25 minuten nodig. Gebruik 1/8 deel van het beslag.
Als je in 1 keer al het beslag wilt maken is 4 x de hoeveelheid van het beslag voldoende.
Snijd de punten uit de taarten zodat er stervormen ontstaan en stapel ze op elkaar.
Zet ze eventueel telkens vast met satéprikkers.
Bestrooi met poedersuiker.
Je kunt de overgebleven puntjes in de vriezer ca. 3 maanden bewaren.
Serveer er warme chocoladesaus bij.
Warme Chocoladesaus:
125 gram boter
525 milliliter slagroom
700 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
Verwarm de boter met de slagroom tot aan het kookpunt.
Doe er de chocolade bij en smelt op zacht vuur de chocolade al roerend. Serveer direct bij de taart
bron:Season`s
9 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten