RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Gevulde Peren met Mincemeat

.



Gevulde Peren met Mincemeat
Voor de mincemeat (circa 250 gram):
60 gram donkere rozijnen
60 gram krenten
60 gram lichte rozijnen
25 gram geglaceerde sinaasappelschil (in blokjes)
15 gram garneeramandelen (grof gehakt)
50 gram donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels gesmolten boter
1/4 Granny Smith appel (in blokjes)
rasp van 1/2 citroen
sap en rasp van 1/2 sinaasappel
1/2 theelepel piment
2 eetlepels brandewijn

Voor de peren:
4 kleine peren
250 milliliter witte wijn
sap van 1 citroen
rasp van 1/2 citroen
120 gram suiker
250 gram donkere chocolade (70%)

Maak de mincemeat van tevoren:
Vermeng alle ingrediënten en laat alles 24-48 uur afgedekt op een koele plaats rusten.
Roer nog een paar keer door en verdeel over goed schoon-gemaakte en gesteriliseerde glazen potten.
Dek ze goed af met goed schoongemaakte en gesteriliseerde deksels.
Mincemeat is circa 1 jaar houdbaar.
Voor de versie van Rachel Allen van mincemeat....klik HIER

Schil de peren en haal het klokhuis eruit met een appelboor.
Maak de uitholling nog wat groter.
Breng de wijn met het citroensap aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
Leg de peren in het vocht.
De peren moeten helemaal onder staan.
Vul eventueel bij met nog wat wijn en pocheer ze in circa 10 minuten tegen de kook aan.
Neem de peren uit het vocht en laat ze op een rekje uitdruipen en helemaal koud worden.
Vul de peren met wat mincemeat en droog de buitenkant af.
Smelt de chocolade in de magnetron of op zacht vuur.
Laat het weer iets afkoelen en lepel het dan over de peren heen.
Laat het hard worden en serveer nog dezelfde dag.
Serveer met extra mincemeat, crème fraîche en wat shortbread.
Versier eventueel met bladgoud of -zilver
(te koop in winkels met kunstenaarsbenodigdheden of via internet).

bron:Season`s

0 reacties:

Een reactie posten