Peertjes in Portsaus met Stilton
Recept voor 4 personen.
Dit gerechtje zou ook als voorgerechtje kunnen dienen.
Ingredienten:
4 roodkokende stoofpeertjes (Saint Rémy of Gieser Wildeman )
1/2 citroen
2 dl rode port
100 gr lichtbruine basterdsuiker
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 mespunt nootmuskaat
150 gr Blue Stilton
8 walnoten
Bereidingswijze:
Schil de peertjes, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Boen de citroen onder koud stromend water goed schoon en schil hem dun.
Breng in een pan de port met 1 dl water aan de kook en los er al roerend de suiker in op.
Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels, de nootmuskaat en de citroenschil toe.
Leg de peertjes in de portsaus en stoof ze op laag vuur afgedekt in ± 10 minuten beetgaar.
Neem de citroenschil en de kruidnagels uit het stoofvocht.
Laat de peertjes afgedekt afkoelen.
Snijd de Stilton in reepjes.
Schik op 4 bordjes elk 4 peerpartjes, verdeel er de Stilton tussen, garneer met de walnoten en schenk er het stoofvocht over.
0 reacties:
Een reactie posten