Roomrijstballen met Noorderlichtsaus
Voor 6-8 personen
Traditie:
Traditie:
In Denemarken wordt op kerstavond een grote schaal roomrijst op tafel gezet, waarin een amandel verstopt is.
De bedoeling is net zo lang door te eten tot de amandel is gevonden.
De gelukkige vinder krijgt een klein cadeautje.
Combineer in dit gerecht de drie-kleuren-bessenjam zodat er een mooi ‘noorderlicht’ ontstaat.
De bedoeling is net zo lang door te eten tot de amandel is gevonden.
De gelukkige vinder krijgt een klein cadeautje.
Combineer in dit gerecht de drie-kleuren-bessenjam zodat er een mooi ‘noorderlicht’ ontstaat.
Ingrediƫnten:
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
ca. 1,3 liter volle melk
250 gram dessertrijst
1 theelepel zout
2 eetlepels suiker
75 gram amandelsnippers + 1 hele amandel
2 deciliter slagroom
(poedersuiker)
3 verschillende soorten bessenjam
Bereiding:
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
ca. 1,3 liter volle melk
250 gram dessertrijst
1 theelepel zout
2 eetlepels suiker
75 gram amandelsnippers + 1 hele amandel
2 deciliter slagroom
(poedersuiker)
3 verschillende soorten bessenjam
Bereiding:
Snijd het vanillestokje open en doe het samen met het kaneelstokje, de melk, de rijst en zout in een pan met dikke bodem.
Breng aan de kook en laat al roerend ca. 30 minuten koken. (of volg de kooktijd op het pak met dessertrijst).
Neem het kaneelstokje en het vanillestokje uit de rijst.
Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en roer ze door de rijst.
Sprenkel er de suiker door en laat helemaal afkoelen.
Klop in een kom de slagroom stijf.
Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan lichtbruin.
Laat ze afkoelen en meng ze door de rijst, samen met de hele amandel.
Breng aan de kook en laat al roerend ca. 30 minuten koken. (of volg de kooktijd op het pak met dessertrijst).
Neem het kaneelstokje en het vanillestokje uit de rijst.
Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en roer ze door de rijst.
Sprenkel er de suiker door en laat helemaal afkoelen.
Klop in een kom de slagroom stijf.
Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan lichtbruin.
Laat ze afkoelen en meng ze door de rijst, samen met de hele amandel.
Schep er voorzichtig de room doorheen.
Maak de rijstebrij eventueel iets zoeter.
Laat helemaal koud worden in de koelkast en schep er voor het serveren met een ijslepel ballen van.
Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Serveer met de verschillende soorten jam.
Bron: Season`s
Maak de rijstebrij eventueel iets zoeter.
Laat helemaal koud worden in de koelkast en schep er voor het serveren met een ijslepel ballen van.
Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Serveer met de verschillende soorten jam.
Bron: Season`s
0 reacties:
Een reactie posten