.
Wildsoep met bospaddestoelen
Ingredienten:
300 gram bospaddestoelen
200 gram gaar wildvlees (fazant of wilde eend)
200 gram aardappelen
2 knoflookteentjes
1 blokje wildbouillon met 1 liter water
1 deciliter verse room
50 gram boter
2 takjes peterselie
zout
versgemalen peper
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Maak de bospaddestoelen schoon en snijd ze in de lengte in vieren.
Fruit de aardappelen, de paddestoelen, de gehakte peterselie en de gesnipperde knoflook 5 minuten in de boter.
Breng alles op smaak met peper en zout en overgiet met de wildbouillon.
Laat de zoep op een laag pitje 1 uur pruttelen.
Neem van het vuur en roer er de room en het kleingesneden, gare wildvlees door.
Laat in enkele minuten de soep op een laag vuur heet worden en dien op.
Tip: Onder bospaddestoelen worden verstaan:
eekhoorntjesbrood,
cantharellen,
oesterzwammen,
hoorn des overvloeds,
boleten,
melkzwammen e.d.
10 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten