Een plateau kaas kan een verrukkelijke ervaring zijn maar vaak is het een saaie bedoening
Er worden een paar kaasjes op een plank of een bord gegooid en klaar is klara
Zo werkt het niet.....
Enige tips:
Kies kaas van verschillende melk soorten. dus: koe, schaap en geit.
Niet alleen brie en camembert, en abdijkaas maar ook roquefort (schaap) en geitenkaas.
Weet dus wat je koopt of vraag anders naar de verschillende kaas soorten. koop niet meer dan 3 of 4 kazen en koop afhankelijk van de grote van het gezelschap geen kaas per kilo!
Koop klein en fijn!
Als ik een kaas plateau samenstel ligt daar altijd een stuk blauwe kaas, een stuk geiten kaas een kaas van koemelk en iets Engels ( bv Stilton)
Bedenk dat het kaasplateau bedoeld is als afsluiting van de maaltijd.
Geen noten, druiven of mandarijnen of ander citrus fruit op het plateau.
Liever een stukje geschilde peer of appel dat heft de vettigheid van de kaas in de mond een beetje op.
Geen brood !
Koop je kaas het best bij een speciaalzaak
Leg de kaas minstens een uur voor dat je ze op tafel zet uit de koelkast.
Zo kan de kaas op kamertemperatuur komen en zijn volle smaak en geur afgeven.
Eet geen kouwe kaas!
Probeer eens deze combinaties uit:
Kaasplateau 1
of
Kaasplateau 2
of
Kaasplateau 3
Er worden een paar kaasjes op een plank of een bord gegooid en klaar is klara
Zo werkt het niet.....
Enige tips:
Kies kaas van verschillende melk soorten. dus: koe, schaap en geit.
Niet alleen brie en camembert, en abdijkaas maar ook roquefort (schaap) en geitenkaas.
Weet dus wat je koopt of vraag anders naar de verschillende kaas soorten. koop niet meer dan 3 of 4 kazen en koop afhankelijk van de grote van het gezelschap geen kaas per kilo!
Koop klein en fijn!
Als ik een kaas plateau samenstel ligt daar altijd een stuk blauwe kaas, een stuk geiten kaas een kaas van koemelk en iets Engels ( bv Stilton)
Bedenk dat het kaasplateau bedoeld is als afsluiting van de maaltijd.
Geen noten, druiven of mandarijnen of ander citrus fruit op het plateau.
Liever een stukje geschilde peer of appel dat heft de vettigheid van de kaas in de mond een beetje op.
Geen brood !
Koop je kaas het best bij een speciaalzaak
Leg de kaas minstens een uur voor dat je ze op tafel zet uit de koelkast.
Zo kan de kaas op kamertemperatuur komen en zijn volle smaak en geur afgeven.
Eet geen kouwe kaas!
Probeer eens deze combinaties uit:
Kaasplateau 1
of
Kaasplateau 2
of
Kaasplateau 3
0 reacties:
Een reactie posten