Kaasfondu
Het geheim van een perfecte kaasfondue? De emmenthaler en gruyere niet in een keer in de pan doen, maar beetje bij beetje laten smelten.
Recept voor 4 personen
Ingredienten
1 teentje knoflook, gehalveerd
4 dl droge witte wijn
300 g emmenthaler, grof geraspt
300 g gruyère, grof geraspt
1 1/2 el maïzena
3 el kirsch
versgemalen peper
2 stokbroden, in stukjes
fonduepan of caquelon, spiritusbrander, (fondue)vorken
Bereiding:
Wrijf de fonduepan in met het knoflookteentje. Schenk de wijn in de pan en breng deze aan de kook.
Draai het vuur zo, dat de wijn net niet meer kookt.
Voeg de helft van de kaas in delen toe.
Maak hierbij met een houten lepel draaiende bewegingen in de vorm van een acht en voeg pas nieuwe kaas toe als de vorige helemaal is gesmolten.
Roer de maïzena los met de kirsch.
Voeg dit al roerend toe aan de gesmolten kaas.
Smelt hierna pas in delen de rest van de kaas.
Breng de fondue op smaak met peper.
Zet de fonduepan op de spiritusbrander om warm te houden.
Doop de stukjes stokbrood aan een vork in de fondue.
Lekker met een salade.
0 reacties:
Een reactie posten