.
Konijn met Uienchutney
Ingredienten
4 tam konijnenbouten
peper, zout
een stukje foelie
tijm
200 gram boter
4 kopjes rijst
6 ½ kopjes bouillon
1 eetlepel boter
2x 2 eierdooiers
1 ½ eetlepel uienchutney.
Bereiding
Wrijf de konijnebouten in met peper, zout en tijm.
Bak ze in de boter rondom bruin en laat ze in gesloten pan op een laag vuur gaar worden.
Haal de bouten uit de pan en giet de bouillon bij het vet.
Doe er de gewassen, uitgelekte rijst met foelie bij en laat op zacht vuur gaar en droog worden.
Laat de rijst afkoelen, verwijder de foelie en roer er 1 eetlepel boter en 2 eidooiers door.
Bestrijk de bouten met de chutney en leg ze in een ingevette vuurvaste schotel.
Bedek ze met rijst. Dan gaan er nog twee losgeklopte eierdooiers overheen,
en zet de schotel in een matig warme oven.
Laat goed heet en bruin worden.
Tip
Een kostelijk gerecht, dat je kunt serveren met perencompote of stoofpeertjes en een lekker rood wijntje.
bron:Wildplaza
10 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten